Kolmessa minuutissa vitosen säästö

Käytän puhelinlaskuun kuukausittain alle 10 euroa. Joskus saattaa lipsahtaa ylikin, jos on pakko soittaa puhelinpakettiin kuulumattomia yrityspuheluita. Liittymäni on mielestäni edullinen, mutta tällä viikolla oli edessä sen päivittäminen.

Edullisimmaksi tulisi, kun luopuisi puhelimesta kokonaan, mutta niin extremesäästäjä en vielä ole.

Puhelinliittymäni tarjoushinnan voimassaolo loppuu marraskuussa (9,90 €/kk). Tämä oli siis pakko päivittää tai muuten olisi napsahtanut kaksinkertainen lasku aikaisempaan verrattuna. Puhelimen käyttöni on vähäistä, tarvitsen vain pienen puhe- ja tekstaripaketin sisältäen datayhteyden.

En viitsinyt soitella läpi eri palveluntarjoajia ja kilpailuttaa niitä, vaan tyydyin soittamaan nykyisen liittymäni toimittajalle Soneralle*. En tietenkään tyytynyt netissä näkyviin listahintoihin, vaan lyhyen keskustelun jälkeen sain listahinnaltaan 14,90 euroa kuukaudessa maksavan paketin hintaan 9,90 euroa kuukaudessa.

Tarjous on voimassa kaksi vuotta eikä siinä ole minkäänlaista sitovuutta. Täytyy katsoa minkälaiset ovat joulutarjoukset tänä vuonna ja tarvittaessa päivittää liittymää uudelleen. Muutaman minuutin työllä napakka viiden euron kuukausittainen säästö verrattuna listahintaan. Tuntipalkkana tämä ylittäisi reilusti tämän hetkisen palkkani – puhelu kannatti siis ehdottomasti soittaa.

*Tarkoitukseni ei ole mainostaa kyseistä palveluntuottajaa, mutta asioista on helpompi puhua niiden oikeilla nimillä.

6 vastausta artikkeliin “Kolmessa minuutissa vitosen säästö”

    1. Oma puhelimenkäyttö on melko vähäistä ja uusi liittymä ei kyllä sovi aktiivisesti puhelinta käyttävälle. Päivitin liittymään missä on 200min puhetta/ 100 sms / 2MB netti. Aikaisempi oli samaan hintaan, mutta 600/250/7 eli tässä suhteessa huonompaan vaihdoin. Minkälainen itselläsi on?

    1. Oma käyttö on lähinnä meilien lukemista ja lähettelyä. Surffailtua ei juurikaan tule. Voisin tehdä tässä pientä testausta ja palata asiaan. Nyt alan kyllä kuulostamaan jo myyjältä, mutta ainakin nettikaupassa tuon voisi päivittää 7 megan nettiin maksamalla + 2,5 € kuussa.

    2. Nyt vihdoin sain vähän testailtua ja täytyy sanoa, että en kyllä huomaa tuossa hitaammassa netissä mitään eroa aikaisempaan. Näyttäisi kohtuullisesti surffailevan, ainakin blogien lueskeluun jne käy aivan mainiosti.

  1. Itselläni on Soneran 100/10 megan kaapelinetti (30e/kk) ja kännykässä vielä 2mb yhteys erikseen (puhelinlasku about 13e/kk). Näitä blogeja nyt lukeneena päätin että kun Soneran määräaikaisuus tammikuussa loppuu niin laitan sen poikki ja pöytäkoneeseen nettiä tarvitessa käytän kännykän yhteyttä vaikka se hidas onkin ja 3g asuinalueellani toimii välillä huonosti, kenties nostan kännykkänetin nopeutta jos sen jostain edullisesti saan. Soneran hinta 30e/kk on kuitenkin huomattava kun säännöllisiä menoja on kahdesta autosta ja asuntolainasta muiden joukossa. Jollainhan se on verojen nousuakin kompensoitava 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.