Pyhien piinaksi

Käytössäni oli hieman ylimääräistä aikaa ja blogien lueskeluksihan se meni. Tämä oli tällä kertaa pelkästään positiivinen asia, koska mitään muuta hommaa ei ollut rästissä ja päädyin erittäin mainiolle blogille.

Se ei varmaan tule yllätyksenä, että blogi käsittelee mieliaiheitani; rahaa, sijoittamista ja aikaistettua eläkettä. Pitkästä aikaa tuli kahlattua kokonainen blogi kerralla alusta loppuun.

Renewable Wealth

Oikeastaan syy miksi otin blogin esille ovat indeksirahastot. Itse on olen ollut vahvasti indeksirahastoihin sijoittamisen puolesta, mutta kyseisellä blogilla oli kolme mielenkiintoista artikkelia, joissa oli vastakkainen näkemys asiaan.

Confessions of an Index Investing Skeptic: Part 1

Artikkelista pääsee navigoimaan kahteen seuraavaan samaa aihetta käsittelevään postaukseen. Jos joku innostuu blogista yhtä paljon kuin minä, niin kannattaa aloittaa ensimmäisestä postauksesta ja samaan tyyliin artikkeleiden lopussa olevista linkeistä navigoida blogi läpi, koska läheskään kaikkia postauksia ei ole arkistossa.

Mukavia lukuhetkiä joulun pyhille!

2 vastausta artikkeliin “Pyhien piinaksi”

  1. Kävin lukemassa tuon indeksisijoittamista vastustavan tekstin. Siinä puhutaan tavasta jolla pyritään noudattamaan indeksin liikkeitä lähes aivottomasti. Indeksirahasto jota käytän, eroaa itseasiassa tuosta paljonkin. Jos kaikki ostais tasan indeksin mukaan ni se ei kai olis hyvä mutta ainakin Suomessa se on pysynyt kohtuupienenä tuo indeksihomma. Itse ainakin pysyn valitsemallani tiellä. Saiko toi blogi vaihtamaan sut suuntaa?

    1. Samoihin johtopäätöksiin olen päätynyt kuin sinäkin eli edelleen pidän painon indeksirahastoissa. En myöskään pidä kovin todennäköisenä, että kaikki siirtyvät niihin, mutta ihan mielenkiintoista perehtyä välillä eriäviin mielipiteisiin. Itse pidän toistaiseksi markkinoita hyvin lähellä tehokasta ja indeksisijoittamista parhaana vaihtoehtona.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.