Kuukausikatsaus 4 2017 – 259 779

kuukausikatsaus-tulot-menot-varallisuus-tunnusluvut-min2Eläke on jälleen yhden kuunkierron lähempänä ja on aika tehdä katsaus kuukauden tapahtumiin. Jotta löydän perille ja tiedän mitä olen matkalla tehnyt, kerään joka kuukausi mustaa valkoiselle tuloista, menoista, varallisuudesta ja muista tapahtumista. Kuukausikatsauksen alussa on kerrottu tarkemmin ilmoittamistani luvuista. Tällä hetkellä kuukausikatsaukset sisältävät henkilökohtaiset lukuni yhden hengen taloudessa.

Tulot, menot ja säästöprosentti:

 • Nettotulot 3 767 €
 • Kustannukset 806 €
 • Säästöprosentti 78,6 %

TULOT & MENOT

Kuukauden aikana ansiotuloja kertyi 2693 euroa. Osinkoja puolestaan kilahti tilille 1074 euroa, joista suurin osa on peräisin kotimaan kamaralta.

Henkilökohtaisten tulojen lisäksi kerrytän sivutuloja yhden miehen osakeyhtiöni nimiin. Raportoin yrityksen tulot tilinpäätöksen yhteydessä vuoden lopussa. (Alun perin tarkoitus oli laittaa jo lappu firman luukulle, mutta joudun tekemään muutaman kuukauden poikkeuksen tämän vuoden sääntöön.)

Kustannukset_04_2017

Kuukauden menot olivat normaalia alhaisemmat. Ensimmäinen tähän vaikuttanut asia on se, että lounaskortille oli kertynyt sen verran ylimääräistä, että maaliskuussa sitä ei tarvinnut ladata (laskutus kuukauden jäljessä). Toinen vaikuttava seikka oli se, että vietin hieman normaalia enemmän aikaa vanhemmillani, joten ruuasta säästyi jokunen kymppi. Kolmanneksi taloyhtiössäni vesilasku tasataan vuosittain ja sain siitä sen verran hyvitystä, että hyvitys netotettuna vastikkeesta jäi maksettavaksi vain 20 euroa. Asuntolainasta lasken kuluksi sekä lyhennyksen että korot. Autoa minun on mahdollista käyttää polttoaineen hinnalla, mutta omaa en omista.

VARALLISUUS & TUNNUSLUVUT

Alla nykyinen varallisuustilanne ja vertailu edelliseen kuukauteen.

varat-ja-velat_04_2017_2

Firman piikkiin täydensin rahastoja 500 eurolla. Muilta osin teen ostoksia seuraavan kerran toukokuun puolella ja siihen asti salkku saa elää omaa elämäänsä eli arvon muutokset johtuivat pelkästään markkinoista.

Nettovarallisuuteen huomioin kaiken omaisuuden, jonka arvon oletan vähintäänkin säilyvän. Sijoitusvarallisuudesta olen vähentänyt käteisen, oman asunnon ja asuntooni liittyvän velan. Sijoituksissa ei ole lainkaan velkavipua käytössä. Eläkekassa vuosina on laskettu jakamalla sijoitusvarallisuus edellisen 12 kuukauden kulujen keskiarvolla. Se kuvaa hyvin yksinkertaistettuna sitä, kuinka monta vuotta pystyisin elämään nykyisellä eläkekassallani.

tunnusluvut_04_2017

Edelliseen kuukauteen verrattuna nähtävissä pientä muutosta sijoitus- ja nettovarallisuudessa. Tällä hetkellä kassa riittäisi lähes 17 vuodeksi.

Kuulisin mielelläni mielipiteesi artikkelista esimerkiksi kommenttien kautta. Mikäli koit artikkelin hyödylliseksi, ilahtuisin jos autat jakamalla sen eteenpäin ja tykkäät sivustani P.Ohatta myös Facebookissa. Twitteristä löydät minut kätevästi nimimerkillä @RahaPohatta. Voit myös tilata tulevat artikkelit sähköpostiisi liittymällä sisäpiiriin.

13 vastausta artikkeliin “Kuukausikatsaus 4 2017 – 259 779”

 1. Kadehdittava säästöprosentti! 🙂 Ottaen huomioon, että itse lasken vain lainan koron kuluksi ja lyhennyksen säästöksi!
  Kesäalennukset eivät ole vielä edes alkaneet ja itse olen jo lähes kaiken käteisen käyttänyt tässä kuussa. 😀 Toivottavasti kerkeän hieman lisää työntämään rahaa salkkuun ennen hyviä ostospaikkoja.
  Toivotan onnea kesäalennuksiin ja toivottavasti löytyy paljon ostettavaa!

  Ps. sivullasi on ollut pieniä ongelmia. Esim. kirjoitusten kommenttien määrä näkyy välillä väärin ja CAPTCHA ei hyväksyä oikeaa vastausta.

  1. Huikea hyvässä vai pahassa? En muista miltä ajalta tuo lasku on, mutta esimerkiksi viime vuonna kuukauden keskiarvo sähkön osalta oli noin 36 euroa.

   1. Ilmanlämpöpumppu, mutta sähköllä sekin pyörii. Lisäksi tasaisin väliajoin lämpiävä sauna ja vähän vanhempi rakennus niin kyllä tuota kuluu…

    Tosin eipä ole koskaan tullut mitattua, että kuinka paljon ja mihin. Ehkäpä siitä uusi projekti, kun aikaa löytyy.

 2. Hienoa, varallisuus alkaa lähentymään jo 300 k€ rajaa 🙂 Suosittelen että palkitset itsesi ulkomaan reissulla, ollaan juuri Etelä-Espanjassa vaeltamassa ja mahtavia maisemia on tullut nähtyä. Täällä pärjää myös aika pienellä budjetilla. Adiós!

 3. terve Pohatta,
  Löysin sivuille vast’ikään ja täällä on hyvää materiaalia ja myös vertaistukea.
  Kysyisinkin, että mitä eroa on Suomi-osakkeiden ja Osinkosalkun välillä?

  1. Suomi-osakkeet ovat kotimaan pörssistä ja jakavat toki osinkoa. Niitä ei kuitenkaan ole hankittu osinkoa silmällä pitäen. Osinkosalkussa ei puolestaan ole yhtään kotimaista yhtiötä (suoraan) ja siellä olevat paperit jakavat osinkoa vähintään 4x vuodessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.