Miljoonabileet & kirjapalkinto

miljoonabileetAika lähelle 3,5 vuotta sitten kirjoitin ensimmäisen tarinani P.Ohattana. Muistan vielä kuinka hihittelin innosta pinkeänä seuratessani Google Analyticsin kautta sitä, että käykö sivuillani kukaan. Ketään ei näkynyt, mutta seuraavana päivänä huomasin, että ensimmäisenä päivänä sivuilla oli ollut huikeat neljä käyntiä. Kolmantena päivänä päästiin jo 26 vierailuun ja neljäntenä sain ensimmäisen kommentin.

Olin oikeastaan jo unohtanut miten jännittävää blogin aloittaminen oli, mutta tätä artikkelia kirjoittaessa mieleen palautui tuo hetki, kun perhoset jylläsivät vatsan pohjalla.

Silloin en ikimaailmassa olisi uskonut, että joku oikeasti alkaa lukea blogiani. Onneksi olin väärässä, koska joku alkoi ja ilmeisesti aika moni muukin. Tämän kuukauden alkupuolella tuli täyteen 1 000 000 sivunäyttöä.

Siis MILJOONABILEET!!!!

Vaan seuraavaksi aloin miettimään, että miten tällaista harvinaista historiallista tapahtumaa pitäisi juhlistaa. Eipä ole tässä elämässä vielä tullut vietettyä moisia kekkereitä.

Ensimmäisenä haluan lähettää ison kiitoksen ja kumarruksen jokaiselle, joka on ollut mukana tekemässä tästä saavutuksesta mahdollisen.

Seuraavaksi ajattelin, että ehkä nyt olisi hyvä hetki laittaa käyntiin blogin ensimmäinen arvonta ja yrittää samalla huijata teidät lukijat tunnustamaan tunteenne blogiani kohtaan enemmän tai vähemmän julkisesti.

Arvonnan säännöt

Säännöt ovat melko simppelit. Kun käyt tykkäämässä P.Ohatasta Facebookissa (ja yksityisyys -asetuksissa sallit, että näen tykkäyksesi), seuraamassa Twitterissä tai liityt sisäpiiriin, voit voittaa lukemista koko kesäksi.

Mikään ei tietenkään estä tekemästä kaikkia kolmea.

Yhdelle onnelliselle lähtee paketissa nämä teokset:

Jaossa on siis yhteensä 10 kirjaa, jotka toivottavasti riittävät koko kesäksi. Osan kirjoista tilasin ihan vain pois jaettavaksi ja osa on ajautunut minulle erinäisten vaiheiden kautta, mutta nyt on aika laittaa ne kiertämään.

Huomion arvoista on myös se, että olen lukenut kirjat tai ainakin yritän ehtiä ne lukemaan ennen arvontaa. Tämä tarkoittaa sitä, että ne sisältävät sormenjälkiä ja jopa jokunen kuolatippa on saattanut suupielestä livahtaa oikein mehukkaiden juttujen kohdalla. Jos haluat korkata kirjat aivan uunituoreina, niin tämä arvonta ei ole sinua varten.

Aikaa osallistua on 31.5.2017 klo 23:59:59 asti.

Postiin paketti lähtee kesäkuun ensimmäinen päivä ja sillä varauksella, että kaikki teokset ehtivät saapua siihen mennessä.

Lopuksi

Puusepillä on sanonta, joka väittää, että milli ei tunnu kuin pankkitilillä. Itse asiassa kyllä tuntuu ja vaikka internetin ihmeellisessä maailmassa miljoona ei ole niin kovin suuri luku, niin minä nautin siitä täysin siemauksin.

Kuulisin mielelläni mielipiteesi artikkelista esimerkiksi kommenttien kautta. Mikäli koit artikkelin hyödylliseksi, ilahtuisin jos autat jakamalla sen eteenpäin ja tykkäät sivustani P.Ohatta myös Facebookissa. Twitteristä löydät minut kätevästi nimimerkillä @RahaPohatta. Voit myös tilata tulevat artikkelit sähköpostiisi liittymällä sisäpiiriin.

19 vastausta artikkeliin “Miljoonabileet & kirjapalkinto”

 1. Tajusin noita selaamalla, että olen lukenut kaikki muut noista paitsi ylhäältä alaspäin katsoen numerot 1, 2 ja 5. Kysynkin siis kannattaako ne hankkia ja jos niin miksi? Lukemiini kirjoihin en jaksa ottaa kantaa. Menis liian kauan.

  1. Toistaiseksi vain ensimmäinen luettu ja jos pitäisi sijoittamisesta antaa yksi kirja luettavaksi niin se olisi todennäköisesti juuri tuo. Antaa juuri mitä lupaa eli Simple Path to Wealth eli käytännössä passivista indeksisjoittamista hyvin pitkälle. Samoja asioita kyllä kun jlcollincnh:n stock series sisältää, mutta luettavampi muoto.

   Loput voin kommentoida kunhan paketit saapuvat ja ehdin kahlaamaan läpi ennen kuin annan eteenpäin. Toistaiseksi luotan yleiseen konsensukseen siinä, että ovat loistavia kirjoja aiheesta kiinnostuneelle.

 2. Hyvä kirjalistaus, kesälomalla pitää ottaa työn alle – vaikka arpaonni ei suosisikaan.

  Täytyy sanoa että itselleni sinun blogin ohella merkittävimpiä tekijöitä taloudesta kiinnostumiseen on ollut tuo ”Erilainen ote omaan talouteen”.

 3. Hienoa! Mutta mitä mitä? Eikö Early Retirement Extreme kirja ole päässyt listallesi? Kyseessä kuitenkin ”aikaisin eläkkeelle” genren ”holy grail”! Suosittelen lämpimästi!

 4. Aijai, kaikki kirjat kuulostavat todella kiinnostavilta! Täytyy laittaa lukulistalle, vaikkei arpaonni tällä kerralla sattuisikaan suosimaan!

 5. On se auttamatta hieno määrä, ja voi vain miettiä kuinka monta miljoonaa on säästetty ylimääräistä osakkeisiin tämän blogin inspiraation ansiosta!

 6. Jahas, myöhästyin näköjään arvonnasta, mutta kommentoin silti 😀
  Näistä lukulistoista aina yritän poimia itselleni kiinnostavimmat ja niin teen nytkin, kiitos! Mielenkiintoista olisi kuulla vähän kommenttia kirjoista siitä näkökulmasta, että kenelle kustakin kirjasta on hyötyä. Missä vaiheessa sijoitusuraa kutakin kirjaa kannattaa lukaista.
  Itse olen lukenut Erilainen ote omaan talouteen (vuosi sitten) ja mielestäni se oli kyllä insipiroiva teos aloittelevalla säästäjälle/sijoittajalle.
  Your Money or Your Life on nyt tullut monesta suunnasta esille ja se onkin jo päässyt listalle (vielä ei ole kirjaa).
  Tästä taidan nimien perusteella poimia luettavaksi vielä The Simple Path to Wealth ja Living the 80/20 Way.

 7. Miksi seurata facebookissa, kun ei viime syyskuun jälkeen ole tullut mitään uutta? Voisi olla edes maininta uusista blogikirjoituksista, niin mielelläni seuraisin facebookissa.

  1. Ihan helvetin hyvä kysymys. Vielä mielenkiintoisempaa on se, että itselläni näkyy oikein hyvin kaikki julkaisut ja ne ovat julkinen tilassa. Jokaisen postauksen linkki on kyllä julkaistu Facebookissa. En ole niin aktiivisesti seurannut tykkäyksiä yms, kun Facebookista tulee riittävästi ilmoituksia muutenkin että olisin ymmärtänyt että julkaisut näkyvät vain minulle. Ja näyttävät siis täysin normaaleilta julkisilta postauksilta….

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.