Ansaittu hiihtoloma

Viime aikoina aikatauluni on ollut melkoisen kiireinen. Tämä on valitettavasti näkynyt myös blogin julkaisutahdissa. Jatkossakin tekstiä tulee sitten kun tulee. Töissä vietetty aika helpottaa kuitenkin huomattavasti tavoitteen tavoittelussa, joten onpahan jotain mistä kirjoittaa. Nyt hiihtoloma tulee juuri sopivaan aikaan.

Normaalina viikkona työtunteja tulee päivätyössä 37,5 ja lisäksi sivutyön parissa on mennyt noin 7 tuntia viikossa. Tähän kun lisätään vielä matka-ajat, pari iltaa harrastuksille ja koiran lenkit niin eipä tule kotona tehtyä juuri muuta kuin nukuttua. Arkisin lähtö on aamulla 8:20 ja paluu 18:00 aikoihin, koira pihalle ja noin klo 18:45 lähtö sivutöihin ja sitten kotiin 21-22 välillä. Omaan makuun aika tiukka tahti. Sitä en ymmärrä miten jotkut jaksavat tällaisella tai vielä ronskimmalla tahdilla useita vuosia.

Hiihtolmakin on aika suhteellinen käsitys ainakin omalla kohdallani, koska päivätöissä olen käynyt tämän viikon aivan normaalisti. On uskomatonta, että tiukan aikataulun jälkeen normaali 37,5 tunnin työviikko voi tuntua lomalta.

Jatko nykyisessä päivätyössä on vielä aavistuksen epäselvä, mutta takamuksessa on sellainen kutina, että jatkoa olisi luvassa. Tiukka tahti jatkuu näillä näkymin kesään asti, mutta sen jälkeen on tarkoitus hieman hellittää sivutyön parissa, ainakin hetkeksi.

4 vastausta artikkeliin “Ansaittu hiihtoloma”

  1. Itsekin olen saanut karvaasti maistaa, että levon merkitystä ei saa unohtaa. Joutuu sitten maata viikonloput kotona sairaana :(. Syksyllä tein 4-päiväistä viikkoa enkä ollut lainkaan sairaana. Oma arki on aika hektistä, herätys 6.00-6.20 ja koirien lenkitys, töissä 8h, taas koirien lenkitystä, kotihommaa ja liikuntaa/harrastuksia. Pitäisi kai muistaa, että levolle ja unelmille on annettava myöskin aikaa, ne kehittävät yhtä paljon kuin liikunta. Jatkuvasti kamppailen myös niiden ajatusten kanssa, että pitäisi rahalla hemmotella itseä ja toisaalta taas säästää rahaa sijoittamiseen. Sekin stressaa kun on näitä ”pitäisi” ajatuksia 😀

    1. 4 päiväinen viikko olisi myös itselleni sopiva. Tällä hetkellä jumppaan enemmän, mutta ehkäpä ansioiden noustessa (toivottavasti) raaskii jossain vaiheessa siirtyä lyhempään viikkoon. Nuo pitäisi ajatukset ovat kyllä kaikkein pahimpia, ne jos mitkä aiheuttavat epäonnellisuutta elämään!

  2. Moi, odotahan vaan, kun on tuohon lisättynä vielä lapsia – ja kodin remontointi sivutyönä. Aamulla herätys vähän ennen kuutta, lähtö kotoa siinä 7 aikaan, lapset päiväkotiin, työmatka 40min töissä 8:lta (jos ei hirveitä jonoja), töitä klo 17 asti (Ruotsissa keskellä päivää palkaton tunnin ruokatunti ja 8h työaikaa), sitten hakemaan lapset päivähoidosta, kotona 18.30, tekemään ruokaa (jos piti käydä kaupassa, niin sitten kotona 19 aikaan). Sitten ruoan jälkeen hieman leikkimistä lasten kanssa, nukuttaminen ja 21 aikaan alkaa ”oma aika”, jolloin voi sitten korjata taloa jos ehtii ja enää jaksaa.
    Viikonloput menee sitten lasten kanssa puuhatessa ja vaimoa töihin ja töistä kuskatessa. Ja taloa korjatessa.
    Tässä ei ole paljoa aikaa unelmille tai muulle… Ja tätä jatkuu vielä 10 vuotta vähintään… *huokaus*

    1. Ohhoh… ei kuulosta kovin houkuttelevalta, vaikka varmasti hyväkin hetkiä hektiseen elämääsi mahtuu. Oletko harkinnut mitään muutoksia? Työpaikka lähemmäksi, asunnon vaihto jne?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.