WordPress – täältä tullaan

Pitkän harkinna jälkeen olen päättänyt siirtää blogin WordPressiin. Muutto on tarkoitus suorittaa loppuviikosta ja sunnuntaina pitäisi saada uudesta tuutista tekstiä pihalle. Kaikki vanhat postaukset ja kommentit tulevat siirtymään uudelle alustalle ja osoite pysyy samana. Omilla IT-taidoillani siirrossa on tietysti omat riskinsä eli jos blogi on jostain syystä alhaalla hetken aikaa, niin tämä tarkoittaa vain, että muutto on kesken.

Siellä siis seuraavan kerran!

6 vastausta artikkeliin “WordPress – täältä tullaan”

 1. Miksi siirrät wordpressiin blogin?. Muutama muu blogikollega on tämänkaltaisen muutoksen tehnyt. Osaatko arvioida etuja/haittoja verratuna bloggeriin?

 2. Sama kysymys itseänikin kiinnostaisi. Bloggeria olen tällä hetkellä käyttänyt jo reilun vuoden ja ollut siihen pääosin erittäin tyytyväinen. Kaikki jutut ja muut kikat olen saanut sillä tehtyä, mitä mieleen on vaan tullut.

 3. Voin ehdottomasti suositella WordPressiin siirtymistä. Perusmuodossaan WP:n käyttäminen on hyvin yksinkertaista ja tarvittaessa sitä voi laajentaa rajattomasti.

  Kannattaa tosiaan huolehtia että vanhat osoitteet ohjaavat uusiin. Siitä on jo vuosia kun siirsin yhden blogin Bloggerista WordPressin päälle. Muistaakseni uudelleenohjausten tekeminen onnistui ilman ongelmia. En muista onko tuohon eri vaihtoehtoja. Kannattaa huolehtia joka tapauksessa, että uudelleenohjaukset ovat nimenomaan 301:siä (Moved Permanently).

 4. Eikö ruoho ole aina vihreämpää aidan toisella puolella? Bloggerin hyvänä puolena olen pitänyt turvallisuutta, mutta WordPressissä kiehtoo vapaus. Tällöin olisin täysin oman blogini omistaja, enkä riippuvainen Googlesta. Lisäksi Blogger on alustana rajoitetumpi ja sen kanssa kyse on enemmän kikkailusta, kun WordPressissä asioita voi toteuttaa selvästi yksinkertaisemmin.

  Lisäksi satuin törmäämään sopivaan maksuttomaan pohjaan, jolle teen uuden blogini. Yksinkertainen ja nopea, mutta monipuolinen. Jonkinlaisena tavoitteena on myös toteuttaa oma pohja WP alustalle ja sitä kautta omien IT taitojen kehittäminen.

  Kiteytettynä tavoite alustan vaihtamisessa on sama kuin blogissani – vapaus.

  Kattavan käyttökokemuksen kartuttamisen jälkeen voin punnita postauksen muodossa, että oliko vaihto oikeasti kannattava.

 5. WP on kyllä hyvä blogi alusta, mutta sen kanssa saa olla tosi tarkkana tietoturvan kanssa. Omia blogejani yritetään hakkeroida joka päivä. Sen takia olenkin asentanut WP All in One Security lisäosan ja hiljattain laitoin vielä Wordfencen lisäturvaksi. Blogini myös varmuuskopioidaan joka päivä jotta palauttaminen on helppoa jos joku pääsee läpi.

  1. Kiitos vinkistä! Täytyypä tuota puolta tutkia vielä lisää.

   Täytyy myös tutustua blogiisi. Vaikutti erittäin mielenkiintoiselta ja heti kättelyssä nettovarallisuus eriteltynä, pisteet siitä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.