Minun 60 sekuntiani kuuluisuudessa

Pohatta-julkkisElämä on siitä erikoinen asia, että kaikki mitä teet tänään vaikuttaa myös tulevaan. Joskus se mitä teet voi tuntua kovin yksinkertaiselta, mutta siitä huolimatta johtaa varsin erikoisiin tapahtumiin. Jopa niin yksinkertainen asia, kun kaikenlaisen kuran kirjoittelu tietokoneelle voi johtaa seuraamuksiin. Nyt on päässyt käymään niin, että P.Ohatta nähdään maanantaina Porin keskustassa SuomiAreenan vieraana.

Tarina juontaa jo useamman kuukauden taakse jolloin syystä tai toisesta Tela Ry kiinnitti huomiota blogiini. Yhteistä minulla ja Telalla on se, että me molemmat olemme varsin kiinnostuneita eläkkeestä. Näkökulma ja mittakaava saattavat kyllä hieman erota. Pitkä tarina meni lyhyesti niin, että he kysyivät ja minä vastasin, joten torilla tavataan jo maanantaina.

Kun katsoo tapahtuman puhujalistaa, ei voi olla huomaamatta että melko nimekkääseen seuraan olen joutunut. Ei ole ihan joka päivä, kun pääsee samaan tapahtumaan henkilöiden kanssa joiden titteleitä ovat esimerkiksi presidentti, ministeri, mediapersoona tai oikeasti kova pisnesmies/nainen. Samassa keskustelussa kanssani eivät sentään kaikki edellä mainitut ole.

Itse osallistun eläkeyhtiöiden yhdessä järjestämään keskusteluun teemalla ”Kadonneen luottamuksen metsästys”. Muut samaan keskusteluun osallistuja ovat:

 • Tapio Pajuharju (Harvian toimitusjohtaja)
 • Riku Rantala (seikkailija)
 • Maija Vilkkumaa (muusikko)
 • Merja Ylä-Anttila (MTV Uutisten vastaava päätoimittaja)
 • Suvi-Anne Siimes (Telan toimitusjohtaja)

Jos joku kiinnostuu enemmän mistä on kyse, niin esimerkiksi näistä uutisista pääsee jyvälle:

Kuten arvata saattaa keskustelua on käyty esimerkiksi tuon MTV3 sivuilla olevan uutisen kommenteissa internetiin soveltuvalla tavalla. Yksi kommenteista nousi kyllä yli muiden.

”Luottamusta ei ainakaan lisätä sillä, että keskustelemaan on valittu näin yksinäkökantainen porukka!”

Kyllä meinasi olla naurussa pidättelemistä. Tai ehkä sitä ei voi enää sanoa pidättelemiseksi, jos makaa lattialla kippurassa ja nauraa keuhkoja pihalle. Luotan siihen, että kommentoijalla on sarkasmi vahvasti hallussa, koska mieleeni ei ihan heti tule se, että miten saataisiin vielä eroavampi joukko keskustelemaan aiheesta.

Ken oikein tarkkaan kolmosen uutisen luki, niin saattoi huomata, että eipä ole mennyt ihan putkeen oman etunimeni kanssa. No alkukirjain on kuitenkin sama, niin annetaan tämän mennä. Toisaalta jos julkisuudesta olisin kiinnostunut, niin varmaan myöskin kirjoittaisin omalla nimelläni P.Ohatan sijaan.

Olen otettu ja kiitollinen, että minut on kelpuutettu tällaiseen joukkoon. Mielenkiinnolla odotan mitä maanantai tuo tullessaan ja viikonloppu taitaa vierähtää taustatutkimusta tehdessä. Nyt sinulla on mainio tilaisuus laittaa kommenteissa tulemaan mielipiteitä, hyviä vinkkejä keskusteluun tai linkkejä lähteisiin keskustelun taustalle.

Jos joku sattuu paikanpäälle eksymään niin nähdään maanantaina Antinkatu 5:ssä klo 13:30. Saa tulla vetämään hihasta ja jauhamaan kakkaa, jos siltä tuntuu. Ilmeisesti tulossa on myös live streemaus ja tallenne Katsomoon, joten pitäkäähän peukkuja.

Mutta mitä me tästä kaikesta opimme?

Olkaahan lapset varovaisia, kun kirjoittelette omia ajatuksianne netin ihmeelliseen maailmaan – koskaan ei voi tietää mihin se lopulta johtaa.

[bctt tweet=”Olkaa varovaisia blogien kirjoittamisessa – koskaan ei tiedä mihin se johtaa!” username=”RahaPohatta”]

Kuulisin mielelläni mielipiteesi artikkelista esimerkiksi kommenttien kautta. Mikäli koit artikkelin hyödylliseksi, ilahtuisin jos autat jakamalla sen eteenpäin ja tykkäät sivustani P.Ohatta myös Facebookissa. Twitteristä löydät minut kätevästi nimimerkillä @RahaPohatta.

30 vastausta artikkeliin “Minun 60 sekuntiani kuuluisuudessa”

 1. Hieno homma, onnittelut! Hauska olisi seurata tapahtumaa paikan päällä, mutta pitänee tyytyä osallistumaan Katsomon / Twitterin kautta.

  Tuollaiseen paneeliin osallistuminen on varmasti aika erilainen tilanne kuin täällä blogosfäärissä kirjoittelu tai kommentointi. Minua ainakin vähän jänskättäisi.. mutta hyvin se menee, lykkyä tykö! 🙂

  1. Kiitos! On tosiaan aika uusi tilanne ja vähän erilainen sikarikerho luvassa, kuin mitä blogosfäärissä olen tottunut. Joutuu varmaan olla vähän skarpimpana kuin normaalisti, kun ei voi moneen kertaan viilata sanomisiaan… tosin joka keskusteluun tarvitaan aina yksi puupää puhumaan hävyttömiä. Voipi olla että sunnuntaina ei ihan heti alkuillasta tule uni silmään. Mielenkiintoinen reissu tulossa, mutta pitää tosiaan toivoa että kaikki menisi hyvin.

 2. Toivottovasti posautat totuuden elakejarjestelman pyramidihuijauksesta ja toiveesta jenkkimalliin siirtymisessa. Tai edes ruotsin malliin siirtyminen olisi jo hieno asia. Jos saisin itse valita niin sijoittaisin itse kaikki elakerahani. Bruttopalkkani nousisi yli 1000e jos elakejarjestelman pakollisuudesta luovuttaisiin.

  1. Vielä noin 6 tuntia sitten olin autuaan onnellinen, täysin tyytyväinen vanhuuseläkkeeseen sekä pimennossa siitä minkälainen eläkejärjestelmä meillä on. Tällä hetkellä kaikki mahdolliset mittarit on punaisella ja pahasti.

   Eipä lieni ihme, että luottamus on kärsinyt kun koko järjestelmä pitäisi viedä ladon taakse ja toimittaa pois päiviltä… Täytyy tutkia vielä tarkemmin tuota jenkkien ja Ruotsin mallia, sinäänsä ei tule yllätyksenä, että olemme tässäkin asiassa naapuriamme jäljessä.

 3. Onnea matkaan! Nykyinen eläkepyramidihuijaus on todellakin niin törkeä, että koko järjestelmä pitäisi räjäyttää. Vaikka oli tässäkin pilvessä hopeareunus: Sai minutkin säästämään, sijoittamaan ja bloggaamaankin.

 4. Hyvää settiä sulla tässä blogissa! Tuli tänään ekaa kertaa vastaan, mutta täytyypä alkaa seuraamaan – hyvä peilata omaan meininkiin, jossa ensinäkemältä aika samansuuntaista tavoitetta ja keinoa.

  1. Katsoisin mutta kun MTV on keskittänyt tekniikkansa Microsoft Silverlightin ympärille, mikä on täysin käsittämätöntä. No, taas kerran yksi asiakas vähemmän maikkarille kun he kerran haluavat vain Windows-katsojia.

   1. Jep. Ensimmäinen kerta kun oikeasti olisin halunnut jotain Katsomosta katsoa. Silverlight nyt esti sen. Olisikohan tuota jossain muualla nähtävissä?

 5. Hyvä P.Ohatta! Loistava esiintyminen, ja paljon hyviä argumentteja!
  Kiitos myös tuosta ala-asteen matikalla tehdystä selkeästä early retirement -laskuharjoituksesta. Kolahti kuin sata salamaa, kun en ollut kuullut tuota ennen! Teki taas tästä omastakin säästöprojektista selkeämmin käsitettävän.

  1. Hieno kuulla! En nyt ihan varmaksi uskalla sanoa, mutta luulen että tuo esimerkki oli P.Ohatan originaali. Joku korjatkoon, jos on sen kuullut aikaisemmin muualta.

 6. Katsoin juuri Katsomosta. Todella hienosti esiinnyit!
  ”Ostamalla ei saa onnea. Se tulee muista asioista. Siitä et pystyy tekee mielekkäitä asioita. On paljon valinnanvapautta, ystävii, tuttavii, tämmösii juttuja.”
  ”Se on elämäntapa. Et en mä tiedä miks ihmiset ajattelee, et mä tingin jostain. Mun mielest mä teen niinku just niit asioit mitä mä tekisin muutenki. Mä en vaan osta ihan niin paljon turhaa paskaa ko kaikki muut.”
  No niinpä!!!

  1. Joo kaikkea sitä näköhään tulee suusta päästeltyä… 😀

   Mutta ehkäpä jäävät paremmin mun lausunnot mieleen.

   Kiitos palautteesta, on itselleni tärkeä juttu että kiinnostaa ja välillä onnistuukin!

 7. Mainio esiintyminen Eläkeareenalla! Sain tänään Katsomon kautta katsottua tuon pätkän.

  Ehditkö esiintymisen lomalla yhtään aistia yleisön fiiliksiä? Oliko ihmiset ihan shokissa että joku saattaa järjestää elämäänsä valitsemallasi tavalla? Tuliko kukaan nykimään hihasta vinkkejä säästämiseen ja sijoittamiseen jälkeenpäin? 🙂

  1. Kiitos paljon!

   Oikeastaan mitään negatiivista ei vielä tullut vastaan, ehkä se on eri asia huudella livenä vastaan kuin esimerkiksi nettikeskusteluissa. Tai sitten kukaan ei vaan kuunnellut…No joo.

   Kädenpuristelijoita kyllä riitti ja ihan mielenkiintoisia keskusteluja tuli, mutta sijoitusvinkkejä ei kyllä kysytty. Tänne on tulossa vielä tarkempaa raporttia tapahtumasta jahka saan aivot syljettyä paperille.

 8. http://www.iltasanomat.fi/viihde/art-2000001218956.html
  Daily Mailin mukaan intialaistaustainen Dhake jätti työnsä lakimiehenä 33-vuotiaana ja lähti matkustamaan ympäri maailmaa. Nyt nainen matkustaa 11 kuukautta vuodesta ja elää säästöillään ja sijoituksiensa tuotolla.

  Mukava lukea myös massamediasta tällaisia tarinoita 🙂
  Itsellä tavoitteena tuo 33v ei tule kuuloonkaan.. mutta jos tuonne 40v yrittäisi tähdätä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.