Kuukausikatsaus 6 2016 – 210 767

kuukausikatsaus-Pohatta-uusEläke on jälleen yhden kuunkierron lähempänä ja on aika tehdä katsaus kuukauden tapahtumiin. Jotta löydän perille ja tiedän mitä olen matkalla tehnyt, kerään joka kuukausi mustaa valkoiselle tuloista, menoista, varallisuudesta ja muista tapahtumista. Kuukausikatsauksen alussa on kerrottu tarkemmin ilmoittamistani luvuista. Tällä hetkellä kuukausikatsaukset sisältävät vain henkilökohtaiset lukuni yhden hengen taloudessa.

Tulot, menot ja säästöprosentti 06 / 2016

 • Nettotulot 6973 (3032  €)
 • Kustannukset 645 €
 • Säästöprosentti 90,7 % (78,7 %)

TULOT & MENOT

Kuukauden aikana ansiotuloja kertyi 2290 euroa, osinkoja 573 euroa ja muita tuloja 160 euroa. Kesäkuussa tuli vielä aika mukavasti osinkoja, kun kotimaan pörssin mattimyöhäset laittoivat osingot maksuun ja tähän pottiin tuli täydennystä jenkkilästä. Muut tulot tulivat ylimääräisistä aterimista, jotka laitoin myyntiin. Lisäksi sain merkittävän lahjan ja huomasin olevani luuseri, koska en tule aikuisena toimeen omillani

Henkilökohtaisten tulojen lisäksi kerrytän sivutuloja yhden miehen osakeyhtiöni nimiin. Raportoin yrityksen tulot tilinpäätöksen yhteydessä vuoden lopussa.

Kustannukset_6_2016

Kuukausi oli kulujen valossa odotettu ja onnistunut. Mitään lipsahduksia ei tapahtunut, mutta päätökseni nauttia joka päivä lounas työpaikan ravintolassa näkyy selkeästi ravintolakuluissa. Lisäksi potkupallokisojen innoittamana jouduin tekemään varustehankintoja. Aivan vapaaehtoisesti en sentään ostoksia tehnyt, mutta kun vanhoista pelikengistä irtosivat pohjat niin päätin, että on aika vaihtaa ne uusiin.

Idiotismia tuli myös harrastettua, mutta kaikkea en siitä ota omaan piikkiin. Seuraan kuukauden aikana tarkkaan, että kuinka paljon käyttötililläni on rahaa, mutta silti viime kuussa tuli sakkoa tilinylityksestä. Erikoista tilanteessa oli se, että debit kortilla tekemäni ostos veloitettiin tililtä 10 päivää ostoksen teon jälkeen. Olin jo sujuvasti unohtanut ostoksen veloitukseen mennessä ja loppu kuukaudesta tili ei enää kestänyt ”yllätys” veloitusta. Autoa minun on mahdollista käyttää polttoaineen hinnalla, mutta omaa en omista.

VARALLISUUS & TUNNUSLUVUT

Alla nykyinen varallisuustilanne ja vertailu edelliseen kuukauteen.

varat-ja-velat_6_2016

Merkittävin muutos varoissa ja veloissa oli osinkosalkkuun tekemäni täydennys. Lisäksi automaattisijoitukset menivät suunnitelmani mukaan eli Seligsonin rahastohankintoihin lähti 500 euroa sekä omissa, että yritykseni nimissä. Kuhan päivällä ei näyttäisi tähän mennessä olleen juurikaan vaikutusta sijoitusten arvon kehittymiseen.

Nettovarallisuuteen huomioin kaiken omaisuuden, jonka arvon oletan vähintäänkin säilyvän. Sijoitusvarallisuudesta olen vähentänyt käteisen, oman asunnon ja asuntooni liittyvän velan. Sijoituksissa ei ole lainkaan velkavipua käytössä.

tunnusluvut_6_2016

Edelliseen kuukauteen verrattuna nähtävissä on lähinnä tulojen vaikutus.

Yhteenveto

Kuukausi jää historiankirjoihin lopulta hyvin tavallisena kuukautena Brexitistä huolimatta.

8 vastausta artikkeliin “Kuukausikatsaus 6 2016 – 210 767”

 1. Tietääkö isoäitisi kuinka paljon olet jo kerinnyt keräämään omaisuutta ennen 30-vuoden ikää?

  Jos olisin isoäitisi niin olisin ehkä antanut lahjan jollekin hiukan köyhemmälle lapsenlapselle. Jos taas olisin ollut sinä niin kyllä se raha aina kelpaa, ihan sama keneltä se tulee 🙂

 2. Hyvin sullakin menee!
  Itsellänikin oli ihan mukava kuukausi. Nettovarallisuus kasvoi vain 900€ pitkälti johtuen taloyhtiön remonttilainan maksusta. Ilman asuntovarallisuutta (TM), nettovarallisuus nousi 4500€.

 3. Kiitos.
  Silmiin pistävä piirre oli asumismenojen alhaisuus. Miten oikein tämän teet?
  Paheiden puuttuminen kokonaan siis tupakka, viina ja naiset on jo erinomaista kurinalaisuutta.
  Idiotismin alhainen määräkin pisti silmään. Itselläni menee varmaan toistasataa tähän.
  Esimerkkisi innosti ja varmaan pistän oman excelin pystyyn. Saisivat monet muutkin tehdä saman ja julkaista tuloksensa, kun näihin elinkustannusindekseihin ei aina voi luottaa kummassakin ääripäässä (säästäväisten ja tuhlaavaisten piirissä)

  1. Laina on vielä lyhennysvapaalla hetken aikaa eli ei anna ihan realistista kuvaa. Sen jälkeen noin 380 € / kk.

   Kiva kuulla, että inspiraatiota löytyi!

 4. Terve! Näissä kk-erittelyissä hieman mietityttää, että hiuksista päätellen käyt parturissa ja varmaan jo töidenkin takia tarvitsee toimistovaatteita eli vähän parempaa seppälää hankkia. Kuitenkaan kk-erittelyissä ei näy? Asunnon vastikekin näyttää super edulliselta kun taitaa sisältää vesimaksunkin?

  1. Parturissa en muista miloin olisin käynyt. Useampi vuosi siitä taitaa jo olla. Tähän tarkoitettu kone riittää mainiosti. Paljon on tästä aiheesta kirjoitettu, mutta ehkäpä voisin oman korteni kantaa kekoon jossain vaiheessa.

   Mitä vaatteisiin tulee, niin kovin harvoin näitä tulee hankittua. Välillä kirppikseltä, mutta niin kauan kuin on vielä tapana vaihtaa lahjoja sukulaisten kesken, olen pyrkinyt vaikuttamaan siihen, että saan jotain käyttökelpoista. Esim. Jouluna sain takin ja kengät. Varmaan joudun lähiaikoina taas jonkun uhruksen tälle saralle tekemään, mutta kuten YLElläkin tuli todettua, ei kovin montaa hyvää settiä tällä hetkellä ole.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.