Brexit ja voit heittää hyvästit eläkkeelle

brexit-pohattaAamu valkeni tänään sysimustassa tunnelmassa. Todennäköisyyksistä huolimatta Brexit toteutui ja on aika sanoa Briteille näkemiin. Lehtien otsikoiden mukaan pörssikurssit syöksyivät tai sukelsivat tänään milloin missäkin ja olisi voinut kuvitella, että nyt on loppu lähellä. Ilmeisesti myös eläkkeeni on vaarassa ja on syytä painaa paniikkinappulaa – tai ehkä on vain aika pistää Brexit oikeisiin mittasuhteisiin.

Äsken vilkaisin mielenkiinnosta Kauppalehden sivuilla ulkomaisten pörssien kehitystä ja eipä tällä hetkellä näyttänyt mikään edes kaksinumeroista alamäkeä. Olisikohan sukellus jäänyt pelkäksi pään nyökkäykseksi? Mene ja tiedä. Alamäki varmaan jatkuu alkuviikosta ja volatiliteetti on kohdillaan lähitulevaisuudessa, mutta tällä hetkellä ei voida puhua minkäänlaisesta alennusmyyntien alkamisesta. Toisaalta varmasti joku markkinoita fiksumpi sijoittaja löytää itselle sopivia yksilöitä poimittavaksi.

Se täytyy sanoa Briteistä, että itse en tällä hetkellä ole saaren suurimpia faneja. Syyt tosin ovat aivan muualla kuin kansanäänestyksen tuloksissa. Itseasiassa en olisi pahastunut vaikka olisivat vetäneet saaresta tulpan pois ja upottaneet sen meren pohjaan. Ihmiset olisi luonnollisesti voinut siirtää sitä ennen turvaan.

Onneksi tänään on tapahtunut myös paljon merkittävämpiä mullistuksia kuin Brexit. Kävipä nimittäin niin, että olin päivällä virvelin kanssa järven ulapalla ja ensimmäistä kertaa ikinä uistimeen tarttui kuha! Tuntien väsytystaistelusta ei ehkä voida puhua, kun kyseinen yksilö ei ollut koolla pilattu, mutta tapahtuma jää itselleni selvästi pidemmäksi aikaa muistiin kuin muut päivän tapahtumat. Eikä kyse ole edes kalavaleesta! Ehkäpä tämä kertoo riittävästi siitä miten merkittävänä tapahtumana pidän Brexitiä. Omaan elämääni tai tulevaan eläkkeeseeni tuo tuskin vaikuttaa lainkaan. Maailma on joka päivä erilainen ja ainoa pysyvä asia on muutos.

En ole kovin huolissani maailman tilanteesta, mutta olisin kyllä toivonut suurempaa romahdusta, koska suuri kansainvälinen kesäjuhla on taas lähestymässä. Yleistä rahastojen tasapainotuspäivää vietetään jälleen heinäkuussa. Onneksi siihen on vielä hetki aikaa, niin alamäki ehtii ottaa tuulta purjeisiin.

Kaikki eivät ehkä ole kanssani samoilla linjoilla päivän tapahtumista, mutta pitkällä aikavälillä tällä päivällä tuskin tulee olemaan minkäänlaista mainittavaa merkitystä. Jos syystä tai toisesta on tänään vaikea saada unta niin mielen saa kätevästi rauhoitettua kirjoittamalla Googleen Jeremy Siegel – Stocs For The Long Run.

Jääköön tämä päivä historiaan kuhan päivänä.

12 vastausta artikkeliin “Brexit ja voit heittää hyvästit eläkkeelle”

  1. Mitä mieltä mr. pohatta on nykyisestä eläkejärjestelmästä ja Suomen kansa suhtautumisesta siihen? T: pitkäaikainen seuraaja jussimaistissa

    1. Sanotaan vaikka niin, että taustatutkimus on menossa ja tällä hetkellä en tiedä tarpeeksi ollakseni siitä mitään mieltä. Tässä on kuitenkin asia johon tulen ehdottomasti tarttumaan tulevaisuudessa. Mikäs on kuninkaan oma mielipide?

  2. Niinpä niin. Vaikka britit erosivatkin eurosta, niin silti Haukion kala ui vedessä ja aurinko paitsi nousee, myös laskee. Tämäkin alamäki menee aikanaan ohi, kuten menee ylämäetkin.

    1. Varmasti paisuttelee ja varmasti myös osa sijoittajista lähtee mukaan. Heidän avustuksellaan saadaan vielä parempia otsikoita, mutta jossain vaiheessa tilanteesta toivutaan. Mutta niinhän se menee, että mitä karmeampi otsikko, sitä suositumpi uutinen.

  3. Terveiset lomamatkalta aurinkoisesta Kaliforniasta! Juuri laskeuduimme 2600 metrin korkeudesta pieneen Colevillen laaksoon. Täällä saa chillata upean, elämää sykkivän, boheemin San Franciscon jälkeen. Niin on minulla matkaluettavaakin; (niin ikään amerikkalaisen) Lois P. Frankelin Kiltti tyttö ei rikastu -onko se mielestäsi hyvä valinta? 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.