Terassikausi avattu!

Jumankeuta!!! Terassikalusto 590 €! Ihan kun taloudellisen riippumattomuuden saavuttaminen ei olisi jo valmiiksi tarpeeksi haastavaa.

Ilmat ovat olleet mitä maistuvimmat ja mukava olisi nauttia uuden asunnon terassista täysin siemauksin. Vanhasta kerrostalokämpästä kulkeutui mukana vain kaksi pientä tuolia, joten nämä eivät alkuunkaan riitä terassin kalustamiseen. Kyllä näissäkin istuisi, mutta aavistus luksusta ei tekisi pahaa.

Täydestä terassikalustosta uupui sohva, sohvapöytä, tilaa kasveille ja grillauspaikka. Pienen surffailun jälkeen oli selvää, että valmiiden ostaminen ei ole vaihtoehto. Edes käytettynä ei näkynyt sopivia. Hieman lisää surffailua ja pian löytyi mielenkiintoisia kuvia vanhoista lavoista tehdyistä terassikalusteista.

Ajattelin tämän olevan mielenkiintoinen sivuprojekti, jossa pääsisin hieman toteuttamaan itseäni. Jos kerran muut ovat näitä tehneet, niin miksi en sitten minäkin.

Lähtötilanne:

Tutun firmalla oli ylimääräisiä vanhoja lavoja, jotka sai käydä ilmaiseksi hakemassa pois nurkista. Sen jälkeen suunnaksi rautakauppa:

 • Harmaa valtti 40 €
 • Painekyllästettyä lautaa 25 €
 • Ruuveja 12 €
 • Spray 5 €
Lopputulos:

Kuvissa näkyy myös muuta sälää, mutta mitään ei ostettu tätä projektia varten. Sohvalle löytyi tarakan pehmusteeksi varastosta käytöstä poistettu matto sekä selkänojaan vanha talja. Grilli on pelastettu roskiksesta ja kasvit saimme tuparilahjaksi.

Yhteensä tarvikkeet maksoivat noin 80 euroa. Säästämisestä ei voida kuitenkaan tämän projektin yhteydessä puhua, koska kyse oli rahan käyttämisestä. Onneksi tuli sentään tuhlattua hieman vähemmän, kuin jos olisi ostanut valmiit kalusteet.

Parasta oli kuitenkin se, että pienellä tuhlauksella sain hupia moneksi tunniksi ja saan nauttia koko kesän terassin antimista!

5 vastausta artikkeliin “Terassikausi avattu!”

 1. Vau! Todella kivannäköinen terassi tuli. Tuo sohvakin on tosi upea, onko se pelkistä laudoista tehty vai ootko siihenkin hyödyntänyt noita lavoja?

  1. Kiitos! Oma mielipide on kuitenkin aina jossain määrin puolueellinen, joten kiva kuulla myös muilta, että projekti onnistui. Sohvan runko on tehty kokonaan lavoista, mutta ne jäivät pintalautojen alle piiloon. Lavat olivat melko karkeata lautaa, joten laitoin sivuille ja eteen pintalaudoiksi muutaman sileämmän.

 2. Hieno terassi, eritoten kun huomioi budjettisi! Löysin blogisi tänään ja intouduin lukemaan kaikki kirjoituksesi yhdeltä istumalta. Kiitos mielenkiintoisista lukuhetkistä! Jatkan ehdottomasti blogisi seuraamista tulevaisuudessakin.

  Olen itse aikeissa aloittaa säästämisen rahastoihin. Puhun tässä vaiheessa säästämisestä, enkä sijoittamisesta, koska opiskelen täysipäiväisesti ja säästöön saan vain n.100 e/kk. Mistään suurista summista ei siis ole kyse.

  Ennen rahastosäästämisen aloittamista, koen mielekkääksi lukea jonkin rahastosäästämistä käsittelevän perusteoksen. Olisiko sinulla jokin kirja, jota suosittelisit?

  1. Kiitos paljon vinkeistä. Taidanpa tutustua mainitsemaasi kirjaan sekä tuohon verkkosivuston. Jos niillä pääsisi vaikka alkuun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.