Kuka on P.Ohatta?

P.Ohatta-varjoNoin kaksi ja puoli vuotta sitten annoin pikkusormeni blogin kirjoittamiselle. Hieman tuota ennen olin löytänyt Amerikan veljien vastaavia blogeja ja ajattelin, että voisihan sitä itsekin kokeilla. Arkistoa kelatessa huomaa, että alkuun kirjoitukset ja varsinkin omat talouslukuni ovat olleet hyvin karkealla tasolla. Vähitellen olen kerännyt rohkeutta kertoa numeroistani, elämästäni ja valinnoistani.

Ennen blogiin päätymistä on jokainen askel syvemmälle omaan elämääni vaatinut ponnistuksen. Jossain muualla päin maailmaa oma tarina jaetaan 15 sekunnin mittaisessa haastattelussa kaikkien koskettavien yksityiskohtien kera, mutta suomalaiselle tuppisuulle tilanne on toinen. Ponnistusten kautta matka on kuitenkin jatkunut. Toistaiseksi kokemukset ovat olleet pelkästään positiivisia. Mitä enemmän olen jakanut, sitä enemmän olen saanut. Vähitellen blogi on vienyt pikkusormen lisäksi koko käden ja enemmänkin.

Yhtälailla pikkuhiljaa olen uskaltanut kertoa blogista ystävilleni – yhdelle kerrallaan. En ole huomannut mitään muutosta ystävyydessä, mutta ilman blogia olisi moni mielenkiintoinen keskustelu jäänyt käymättä. Samaten, kun olen blogissa joskus hypännyt tuntemattomaan, niin sen sijaan että minut olisi tyrmätty, on sivistäminen tapahtunut silkkihansikkain. Iso merkitys on ollut myös sillä minkälaisia ihmisiä on eksynyt kirjoituksiani lukemaan ja kommentoimaan. Tilanne olisi tietenkin aivan toinen, jos tarinoitani olisi julkaistu esimerkiksi iltapäivälehtien sivuilla.

Jos joku sormet syyhyten miettii, että uskaltaisikohan sitä alkaa dokumentoimaan omaa tarinaansa, niin omasta puolestani voin todeta, että USKALLA. Ilman blogia ja rohkeutta kertoa tarinaani, olisi todennäköisesti moni asia jäänyt tekemättä.

Sinä, minä ja P.Ohatta

Oma tarinani on nyt edennyt siihen pisteeseen, että koen voivani auttaa myös muita rakentamaan heidän tarinaansa. Löysin oman unelmani ja aloin Talouden Personal Traineriksi. Ensin ajattelin, että pidän yritykseni ja unelmani erillään P.Ohatasta. Pohdin pitkään voisinko olla uskottava P.Ohatta, jos tuon blogiin mukaan kaupallisia palveluita. Toisaalta Adsense mainokset ovat pyörineet jo tovin ja en usko, että ne ovat uskottavuuttani syöneet. Jollain aikataululla tulen luopumaan Adsense mainoksista ja niiden sijaan mainostan omia tai vähintäänkin käyttämiäni palveluitani. Yhtälailla kävin pohdintaa läpi toisin päin ja mietin voisinko olla uskottava Talouden Personal Trainer, kun aina illan pimettyä puen ylle super P.Ohatta logoilla varustetut kalsonkini.

Kyllä ja Kyllä.

Käytännössä se tulee tarkoittamaan sitä, että blogin tarinoihin tulee enemmän sinua ja vähemmän minua. Sen sijaan, että kertoisin vain omista sekoiluistani, tulen julkaisemaan myös tarinoita siitä miten sinä voit edistää omaa taloudenhallintaasi. Tarinat oli alun perin suunniteltu Talouden Personal Trainerin blogiin, mutta luulen että lopulta kaikki voittavat, kun tekstini löytyvät kootusti yhdestä paikasta.

Luvassa on myös muuta sisältöä jonka toivon inspiroivan jokaista säästämään ja sijoittamaan lähtötasoon katsomatta. Ehkä niistä ennen kaikkea löytyy se alkusysäys, joka saa sinut aloittamaan vaurastumisen, jos et vielä ole sitä tehnyt.

Blogien yhdistäminen on myös ajankäytöllisesti loogista. Raajani eivät yksinkertaisesti veny ihan joka suuntaan tai eivät ainakaan niin, että lopputulos olisi kiitettävä. Kyse on myös bisnesvalinnasta. Yksi tapa kasvattaa talousvalmennusbisnestäni on yksinkertaisesti se, että ihmiset saavat tietää siitä. Nopein tapa saada sana kiertämään on kertoa siitä täällä blogissani. P.Ohattana en kuitenkaan voi olla täysin luotettava, joten on tärkeätä, että kaikki halukkaat tietävät kuka on tarinoiden takana.

Jatkossa tarinat ja neuvot löytyvät täältä P.Ohatasta, kun taas minut ja yritykseni löydät sivulta www.taloudenpersonaltrainer.fi.

Myös parhaat palat maksutta P.Ohatassa

Yleensä verkossa toimivilla yrityksillä on tapana jakaa tietyn verran maistiaisia ilmaiseksi, mutta jättää paras sisältö piiloon kunnes lompakkoa raotetaan. Oma ajatukseni on, että tieto on ilmaista, mutta aikani maksaa.

Julkaisen aivan kaiken blogissani ja toivon, että mahdollisimman moni onnistuu pelkästään lukemalla ja neuvoja noudattamalla. Maksullinen ja henkilökohtainen talousvalmennus on vain tapa auttaa viemään teksteissä olevat neuvot käytäntöön. Olen tyytyväinen, jos vuodessa on yksikin maksava asiakas.

Onneksi päivätyöni mahdollistaa sen, että edes se yksi ei ole välttämätön.

Blogin kaupallistaminen

Kun kerroin siitä miten alan Talouden Personal Traineriksi, olin yllättynyt miten monella ihmisellä on samankaltaisia ajatuksia. Itseasiassa sain enemmän yhteydenottoja liittyen siihen, miten muutkin haluaisivat aloittaa jotain talousvalmennusten kaltaista, kuin varsinaisilta asiakkailta.

Toisaalta kyseessä on aika luonnollinen siirtymä esimerkiksi talousaiheisten blogien pitäjille, jossa blogiin kertynyttä pääomaa halutaan hyödyntää. Ulkomailta löytyy lukemattomia esimerkkejä tällaisesta ja kotimaasta lisäkseni ainakin Raha-asiat haltuun ja Tarina vaurastumisesta -blogit tarjoavat myös mahdollisuutta henkilökohtaiseen valmennukseen.

Tälläkin hetkellä moni blogin kirjoittaja miettii, että voisikohan omia palveluitaan kaupallistaa. Siirtymä on helpompi, jos on heti kirjoittanut blogia omalla nimellään tai ei aio edes kertoa kuka on blogin takana. Sen sijaan nimimerkin ja oman pärstän yhteensovittaminen voi osoittautua haasteelliseksi.

Ensimmäinen asia, jonka tältä kannalta opin on se, että eriyttäminen ei kannata – ei ainakaan bloggaamisessa. On turhaa yrittää uudelleen luoda aikaisempaa menestystä uudessa blogissa. Jos olet jo kerran onnistunut saamaan lukijoita blogillesi, et todennäköisesti häviä mitään siinä, jos tarjoudut maksua vastaan viemään neuvojasi käytäntöön. Oma lukijakuntasi on mitä luultavimmin paras mahdollisuutesi saada asiakkaita.

Voi olla, että blogini ja yritykseni eriyttäminenkin aiheuttaa vieläkin ristiriitaa brändäämisessä. Olen silti päätynyt malliin, jossa blogi ja sen sisältö on maksutonta, mutta halutessaan voi saada apua blogin neuvojen käytäntöön viemisessä erillisen palvelun kautta.

Ratkaisuni seuraukset raportoin luonnollisesti sensuroimattomina versioina postausten muodossa ja ehkä niistä on hyötyä kaikille tuleville blogimiljonääreille.

18 vastausta artikkeliin “Kuka on P.Ohatta?”

 1. Tyylikkäät sivut! Naisena on pakko tunnustaa, että näytät paremmalta kuvassasi kuin tuo sika-hahmosi 😀 Jotenkin mielikuva sinusta tämän blogin perusteella on ollut tuon hahmon mukainen 😉

 2. Hienoa että ”tulit kaapista”! 🙂

  Itse olen pysytellyt anonyymina ja se on toiminut varsin hyvin. Tämä johtunee siitä, että itselläni ei ole vastaavaa ”talousneuvonta” -agendaa ja ambitiota kuin sinulla, vaan pidän sijoituspäiväkirjaa oman ajattelun kehittämiseksi ja muiden viihteeksi.

  1. Hyvää viihdettähän tuo on ollut ja komeasti talousblogien top 3:ssa! Tuskin itsekään olisin moista harkinnut ilman nykyistä agendaa, mutta saa nähdä tuottaako tämä lopulta jotain tuloksia.

 3. Bisnesideasi kuulostaa minusta hyvältä. Uskon, että ihmiset ostavat palveluita iloisemmin, kun saavat vastineeksi myös hyvää, ilmaista sisältöä.

  Toisen kommentoijan tavoin pidän kyllä paljon enemmän valokuvastasi, kuin tuosta possukuvasta. Lisää possulle risuparta ja ajattelin, että näytät livenäkin juuri siltä 😀 Paljon mieluummin kuulisin sijoitusneuvoja Mikolta.

  1. Hah! Taisin jo todetakin, että tulipahan sitten romutettua huolella rakennettu imago… mutta joo taitaa vielä vierähtää hetki ennen kuin pääsen possun mittoihin.

   Mukava kuulla, että joku saattaisi myös omaa naamaani jaksaa kuunnella. 🙂

 4. Luin talouden pt -sivusi läpi ja palvelusi vaikuttaa varsin mielenkiintoiselta. Minulle tulee mielikuva rehellisestä ja kikkailemattomasta miehestä. Minulla on muutama ystävä jotka ovat toistuvasti lainaamassa rahaa, mutta se on aika kuluttavaa. Haluaisin tietenkin auttaa ystäviäni, mutta en usko rahan lainaamisen olevan se oikea tapa, koska se ei auta jatkoa. Tällaisille ihmisille, joilla ”ei ole koskaan varaa”, voisi olla ideaa jonkinlaisessa tehtäväkirjassa, jota voisi käyttää myös varsinaisen valmennuksesi ohessa. Itse ainakin ostaisin ja antaisin vaikka lahjaksi.

  1. Pistetään korvan taakse! Ja tarkoitus on kyllä saada aikaan tuotteitakin. Mielenkiintoinen ajatus, että tuo että voisi olla vaikka enemmän lahjaksi suunnattu. Kiitos Jukka vinkistä ja katsotaan mitä saan aikaiseksi!

 5. Olen tämän vuoden alussa hurahtanut sijoitushommiin ja yrittänyt neuvojesi avulla kääntää kädestä suuhun -kulutustyylin päälaelleen. Olen iän ja tulojen suhteen lähtenyt nyt lähes samasta pisteestä liikkeelle kuin sinä blogisi alkuaikoina ja siksi onkin ollut mielenkiintoista seurata tarinaa samaistumismahdollisuuden takia. En todellakaan ole yhtä perillä asioista enkä pystyisi jäljittelemään tilannettasi, mutta paljon hyviä periaatteita täältä on jo pystynyt imemään.

  En ole lukenut viimeisimpiä julkaisuja vaan kun kuuntelin rahapodin jakson, jossa vierailit, lähdin lukemaan blogia alusta järjestyksessä. Tästä syystä on jo pari kertaa tuntunut että tekisi mieli laittaa jotain palautetta, että innolla seuraan tätä tarinaa ja kuin romaania luettaessa jännitän mihin päädytään. Tähän postaukseen omakin ulostulo mielestäni sopi parhaiten ja mikäli vielä kolmen vuoden päästä tämän blogitekstin alkuperäisestä julkaisusta teet TPT:n hommia ja tarinassa ajantasalle päästyäni tunnen aukkoja tai epävarmuutta tiedoissani, saatan hyvinkin olla valmis maksamaan ajastasi.

  Kiitos tarinan jakamisesta tähän asti. Ei tässä olisi mielenkiinto välttämättä riittänyt yleisellä tasolla, joten oikean valinnan olet aloittaessasi ja suuntia miettiessäsi tehnyt.

  1. Mahtava kuulla, että olet hurahtanut oikein kunnolla blogiin. Itselleni on käynyt samoin muutaman kerran muissa blogeissa ja ihan huikeaa, jos voin tarjota itse samankaltaisen elämyksen sinulle.

   Kauppa meni valitettavasti jo kiinni, mutta jos jää jotain mietityttämään niin laita sisäpiirin kautta vaikka suoraan meiliä niin ihan mielelläni vastailen.

   Tsemppiä projektiisi ja toivottavasti lukuinto säilyy!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.