Kuukausikatsaus 04 2016 – 200 688

kuukausikatsaus-tulot-menot-varallisuus-tunnusluvut-minEläke on jälleen yhden kuunkierron lähempänä ja on aika tehdä katsaus kuukauden tapahtumiin. Jotta löydän perille ja tiedän mitä olen matkalla tehnyt, kerään joka kuukausi mustaa valkoiselle tuloista, menoista, varallisuudesta ja muista tapahtumista. Kuukausikatsauksen alussa on kerrottu tarkemmin ilmoittamistani luvuista. Tällä hetkellä kuukausikatsaukset sisältävät vain henkilökohtaiset lukuni yhden hengen taloudessa.

Tulot, menot ja säästöprosentti 04 / 2016

 • Nettotulot 3468 €
 • Kustannukset 722 €
 • Säästöprosentti 79,2 %

TULOT & MENOT

Huhtikuussa ansiotuloja kertyi 2380 euroa ja osinkoja 1088 euroa. Ansiotuloissa näkyy positiivisesti työpaikan vaihto ja aikaisempaan verrattuna palkka on hieman muhkeampi. Myös osinkokevät lähti mukavasti käyntiin. Osinkokeväästä saan nautiskella vielä toukokuussa, mutta sen jälkeen jo hiljenee, joten valitettavan lyhyeksi jää tämä nautinto omalla kohdallani. 

Henkilökohtaisten tulojen lisäksi kerrytän sivutuloja yhden miehen osakeyhtiöni nimiin. Raportoin yrityksen tulot tilinpäätöksen yhteydessä vuoden lopussa.

Kustannukset_4_2016

Kulujen puolesta huhtikuu oli pettymys. Oma asuntolainani on lyhennysvapaalla, mutta siitä huolimatta kulut olivat aikaisempien kuukausien tasolla. Liikkumiseen meni normaalia enemmän rahaa, kuten myös ruokaan. Makukysymykseksi jää se, että pitäisikö ruokakulujen olla jossain toisessa kategoriassa, koska suurin lisäys johtui kavereiden kyläilyistä. Hauskaa oli joten kulutusta en sinäänsä sure. Koiralle ostin murkinaa tarjouksesta etupainotteisesti ja sen pitäisi riittää useammaksi kuukaudeksi. Autoa minun on mahdollista käyttää polttoaineen hinnalla, mutta omaa en omista.

Jatkossa puhelinkulut tulevat olemaan megalomaaniset, koska puhelinetu vähennetään palkastani. Tältä osin kassavirta ei todellakaan tullut kuntoon. Kyseessä on oikeastaan jonkin sortin aivopieru ja olisi pitänyt jättää koko puhelinetu ottamatta, mutta nyt on taas myöhäistä alkaa itkemään.

VARALLISUUS & TUNNUSLUVUT

Alla nykyinen varallisuustilanne ja vertailu edelliseen kuukauteen.

varatjavelat_4_2016

Merkittävin muutos varoissa ja veloissa on tekemäni lisäostos osinkosalkkuun. Lisäksi tein vakio-ostoksen firman kautta, josta meni automaattisesti 400 euroa Seligsonin rahastoihin. Toukokuusta alkaen teen muutoksia automaattisijoituksiin. Laitan jatkossa Seligsonin rahastoihin sekä omalta että yritykseni tililtä 500 euroa. Tällä 1000 euron kuukausisijoituksella olen huolehtinut pakolliset sijoittamiset heti kuun alusta. Se mitä tämän jälkeen jää käteistä yli, tulee menemään osinkosalkun täydennykseksi muutaman kuukauden välein.

Nettovarallisuuteen huomioin kaiken omaisuuden, jonka arvon oletan vähintäänkin säilyvän. Sijoitusvarallisuudesta olen vähentänyt käteisen, oman asunnon ja asuntooni liittyvän velan. Sijoituksissa ei ole lainkaan velkavipua käytössä.

tunnusluvut_4_2016

Edelliseen kuukauteen verrattuna nähtävissä on suotuisan kurssikehityksen ja tulojen vaikutus. Siitä alkaakin olemaan kokolailla vuosi, kun olen edellisen kerran ollut 200K kerhossa, joten täytyy ottaa kaikki ilo irti niin kauan kuin tätä kestää.

Muut tapahtumat

Muutamat varmaan jo huomasivatkin, mutta tein kuukauden aikana hieman päivitystä blogin rakenteeseen. Sivun yläreunan valikosta löytyy linkki sisäpiiriin. Pääset sisäpiiriin tilaamalla uutiskirjeen. Sisäpiiri ja uutiskirje ovat yksi lisävaihtoehto siihen, miten voit seurata blogiani. Ainakin toistaiseksi uutiskirje kattaa vain blogin artikkelit sähköpostin muodossa ja itseni tuntien julkaisutahti on sopivan rauhallinen. Uutiskirje lähtee omasta sähköpostistani, joten voit halutessasi vastata, kysyä tai kommentoida artikkelia myös suoraan sähköpostin välityksellä. Lisäksi sisäpiirin kautta löydät kaikki tekemäni taulukot sekä työkalut. Sisäpiiri on nyt ja tulee jatkossakin olemaan täysin maksuton.

Tein myös päätöksen, että tulen ulos kaapista. Ehkä vähitellen on jo aika paljastaa kuka on P.Ohatan takana. Tosin uteliaimmat tämän ovatkin jo selvittäneet. Tästä lisää tulevalla viikolla. Vaikka totuus tulee julki, niin nimimerkkiin ja blogiin olen sen verran kiintynyt, että niistä en luovu ikinä koskaan. Ehkäpä pitäisi harkita oman nimen päivittämistä…

Ratkiriemukasta Vapun jatkoa!

13 vastausta artikkeliin “Kuukausikatsaus 04 2016 – 200 688”

 1. Heh, itse kuulun näihin salapoliiseihin =) Varmasti sopii sinulle tuo päätös myös bisneksen kannalta, itse aion pysyä visusti kaapissa ja Osinkokuninkaana.

  Ps. En tiedä ketään muuta joka harmittelee että voi voi kun jäi vain 80% tuloista säästöön 😛

 2. Hieno tulos huhtikuulta! En edelleenkään ymmärrä miten saat syötyä noin edullisesti, jos tuo summa sisältää jo 20 työpaikkalounasta? Olet joskus kyllä kauppalaskuasi avannutkin. Tuo 20 euron puhelinetu on hyvä ja huono. Itse otin kerran työpuhelimen omaan henk. koht. vanhaan numerooni, ja käytin vain yhtä puhelinta. No työnkuva muuttui ja esimiehenikin sai rytäkässä potkut, joten oli kurjaa yrittää järjestää uutta henkilökohtaista liittymää ja ostaa uutta puhelinta. Jonkin aikaa olin tästä oppineena myös kahden puhelimen loukussa, mutta nyt vain oma henkilökohtainen käytössä taas. Eipähän tule työt kotiin 🙂

  Tsemppiä uuteen työviikkoon!

  1. Viime kuussa ei tullut ollenkaan työpaikkaruokailun kustannuksia. Makselin lounaat vielä vanhan firman etukortilla ja näistä ennakonpidätykset olen maksanut jo aikaisempina kuukausina. Ensi kuusta lähtien ruokaan tulee menemään selkeästi enemmän rahaa. Aikaisemmin olen laskenut omaksi kuluksi vain ennakonidätyksen, mutta jatkossa ruokailut vähennetään palkasta, joten lasken ne kokonaan kuluksi. Luvassa siis noin 150 € lisäys ruokakuluihin.

 3. Puhelinetu lisää verotettavaa tuloa 20 eurolla, eikä maksa 20 euroa. Eli on todnäk jotain 7 euron suunnilla keskituloilla. Ihan kivahan tuo on jos saa kalliimmaan pään luurin ja saa vaihtaa sitä vielä tiheästi uuteen.

  1. Nyt taitaa mennä laskennat sekaisin. Työsopimuksessa sovitaan lasketaanko etu ilmoittamallasi tavalla, vai sovitaanko kokonaispalkasta, josta edut vähennetään. Aikaisemmin tuo oli etuna eli laskettiin palkan päälle, kuten laskit yllä. Valitettavasti nykyisessä firmassa vähennetään palkasta eli puhelinkulu on jatkossa 20 € kk + oma puhelinlasku. Etu ei tässä vaihtoehtoisessa laskennassa kyllä ole enää kovin kuvaava, mutta näin menee.

 4. Itse voin sanoa kokemuksesta, että sinua todennäköisesti kutsutaan jatkossakin Pohataksi, vaikka kerrot nimesi. Kutsutaanhan näyttelijöitäkin usein roolihahmojen nimillä. Brändinrakennuksesi menisi hukkaan mikäli vaihtaisit blogin Pohatasta johonkin toiseen nimeen. Coca Colakin meinasi aikoinaan munata vaihtamalla nimikkojuoman reseptin uuteen.

 5. En suosittele paljastamaan nimeäsi täällä blogissa.

  Muistaakseni mainitsit jossain vaiheessa olevasi sinkku. Kun menet treffeille niin voit olla satavarma, että kun treffikumppanisi saa tietää nimesi, hän googlaa sen. Googlauksen jälkeen et voi enää mitenkään tietää, onko hän kiinnostunut sinusta vai rahoistasi. Muutoinkin raha on Suomessa hävettävä asia, joten ei kannattaisi julkaista mitään tietoa varallisuudestasi. Elämässä on kaikenlaisia haaskoja ja iilimatoja, jotka ilmaantuvat vain rahan takia.

  1. Kaikki on tietysti mahdollista, mutta eiköhän julkisuudesta löydy roppakaupalla varakkaampia ja tunnetumpia henkilöitä kuin mitä tulen itse koskaan olemaan. Toivon, että oma varallisuuteni ei riitä houkuttamaan ylimääräistä saastaa. Jo 2013 oli puolella kotitalouksista nettovarallisuus yli 110K eur ja heitetään nyt vaikka villinä veikkauksena, että joka viides vastaantulija on selkeästi itseäni varakkaampi. Ehkä tästä löytyisi jotain oikeaa dataakin. Tottakai riski on silti olemassa, mutta jos aion tätä tehdä joskus täysipäiväisesti, niin pidän avoimuutta parhaana vaihtoehtona. Toisaalta ei siihen vaadita kuin yksi hässäkkä niin muuttuu ääni kellossa. Täytyy toivoa parasta ja ennen kaikkea sitä, että vähitellen suomalaisten asenteet muuttuisivat.

   Ehkä täytyy pihdata sukunimeä sitten treffeillä… tosin veikkaan kyllä, että eipä tuo raha juuri houkuta kun tajuaa kuinka pihi oikeasti olen. Sen sietämiseen vaaditaan jo tietynlaista harrastuneisuutta ja kovin monella iilimadolla ei taida olla houkutusta rahaan joka ei näy.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.