Hysh! Täällä puhutaan rahasta

Tähän mennessä olen postauksissani kierrellyt ja kaarrellut varallisuuteni ympärillä. Tuskin olen poikkeus suomalaisten joukossa, tämä nyt vaan on meillä tapana. Rahalla ei kerskailla. Rahan puutteella voi sitten kehua senkin edestä, ja sillä miten minulla menee vielä huonommin kuin sinulla.

Viime aikoina olen kuitenkin todennut, että yksi ensimmäisistä asioista, mitä etsin muilta talousblogeilta, on varallisuuden kehitys. Esimerkiksi amerikkalaisen Rockstar Financen sivuilla pääsee nauttimaan nettovarallisuuden seurannasta oikein kunnolla.

Suomestakin löytyy jo esimerkillistä rohkeutta kertoa avoimesti sijoitusvarallisuudesta:

Entä oma blogini? Yllämainittuja blogeja on mukava seurata juuri niiden avoimuuden takia. Omassa blogissani avoimuudella on vielä varaa pelata.Tämän johdosta tulen jatkossa seuraamaan
kolmannevuosikatsauksissa oman nettovarallisuuteni kehittymistä.

Toivon, että tämä tuo blogini seuraamiseen uuden ulottuvuuden. Pääsette kaikki jännittämään yhdessä kanssani sitä, että saavutanko tavoitteeni vai en. Tavoitteeni on tällä hetkellä määritelty sijoitetun omaisuuden perusteella, joten pelkkä nettovarallisuuden seuranta ei riitä.

Tulevat kolmannevuosikatsaukset sisältävät nettovarallisuuden, sijoitetun omaisuuden määrän
oman talouden stressiluvun sekä tulot ja menot.

  Nettovarallisuus antaa kuvan kokonaistilanteestani ja sijoitetun omaisuuden määrä kertoo sen, kuinka lähellä olen tavoitteeni saavuttamista. Talouden stressiluku auttaa pitämään menoni kurissa ja toisaalta toivon sen aikanaan antavan viimeisen sysäyksen eläköitymispäätökseen. Tulojen ja menojen seurannan avulla etsin seuraavia kehityskohteita.

  Jos kaipaat vielä lisää tunnuslukuja, niin toiveita saa esittää!

  7 vastausta artikkeliin “Hysh! Täällä puhutaan rahasta”

  1. Jos ja kun blogia käyttää päiväkirjan korvikkeena on viisasta sukoilematta puhua summista ja myös mokauksista ja impulsiivisista tempauksista. Niin oppii ja on opiksi muillekin.

   Tein alussa sen virheen, etten kirjannut kuin prosenttiosuudet ja nyt on hankala seurata esimerkiksi vuosia 2010 ja 2011.

   Totta kai voi kirjoittaa omista rahoistaan mitä lystää. Jos joku hakkeroi nickin niin yhteinen ilohan se sitten on. Moni kirjoittaa omalla nimellään. Veikkaan että Havian Pasi yllättyi siitä, että KTR-blogista tuli niin suosittu että piti hiukan ryhtyä himmailemaan.

   1. Taidat olla oikeassa, aika käyttökelvoton historia on, jos esillä on vain puolet koko totuudesta. Ei pääse edes itseltä virheet ja niistä oppiminen unohtumaan, kun kaikesta on mustaa valkoisella.

    Pasilla ei suuremmin tainnut olla haittaa omalla nimellä kirjoittamisesta, tai jos oli niin hyödyt ovat varmaankin päihittäneet haitat mennen tullen.

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.