Kuukausikatsaus 02 2016 – 193 815

kuukausikatsaus-tulot-menot-varallisuus-tunnusluvut-minEläke on jälleen yhden kuunkierron lähempänä ja on aika tehdä katsaus kuukauden tapahtumiin. Jotta löydän perille ja tiedän mitä olen matkalla tehnyt, kerään joka kuukausi mustaa valkoiselle tuloista, menoista, varallisuudesta ja muista tapahtumista. Kuukausikatsauksen alussa on kerrottu tarkemmin ilmoittamistani luvuista. Tällä hetkellä kuukausikatsaukset sisältävät vain henkilökohtaiset lukuni yhden hengen taloudessa.

Tulot, menot ja säästöprosentti 02 / 2016

 • Nettotulot 4277 €
 • Kustannukset 976 €
 • Säästöprosentti 77,2 %

TULOT & MENOT

Helmikuussa ansiotuloja kertyi 2000 euroa, osinkoja 2243 euroa ja muita tuloja 33 euroa. Osingot ovat peräisin omasta sivutoimisesta yrityksestäni. Viime vuonna en nostanut osinkoja lainkaan, joten potissa on kahden edellisen tilikauden osingot. Muut tulot olivat myös sivutoimisesta yrityksestäni, kun maksoin itselleni kulukorvauksia, koska olin maksanut firman menoja omasta pussistani. Säästöprosentti näyttää oikein mukavalta, mutta valitettavasti jaan osinkoja itselleni vain kerran vuodessa.

Lisäksi kerrytän sivutuloja yhden miehen osakeyhtiöni nimiin. Myöskään sijoitusasunnon tuloja tai menoja ei ole huomioitu, koska kaikki tulot sitoutuvat käytännössä asuntoon ja realisoituvat vasta kun asunnon myy tai kun velkavipu on huomattavasti nykyistä pienempi. Raportoin yrityksen tulot ja sijoitusasunnon laskennalliset tulot tilinpäätöksen yhteydessä vuoden lopussa.

Kustannukset_2_2016

Viime aikojen tapaan ruokailusta tulee huolehdittua yhä pääosin työpaikalla, joten omia eväitä ei juuri ole tarvinnut ostaa. Lisäksi autoa on mahdollista käyttää polttoaineen hinnalla, mutta omaa en omista. Kuukauden kulut olivat odotetut ja toivottavasti loppuvuosi menee suunnilleen samalla kaavalla.

VARALLISUUS & TUNNUSLUVUT

Alla nykyinen varallisuustilanne ja vertailu edelliseen kuukauteen.

varat ja velat_2_2016

Kotimaan pörssi oli vielä helmikuussa melko alavireinen, mutta en tuosta en suurempaa stressiä ota itselleni. Pääsin jopa pitkästä aikaa tekemään hieman enemmän ostoksia ja tein osinkosalkkuun hankintoja 4222 eurolla. Lisäksi firman kautta meni automaattisesti 400 euroa Seligsonin rahastoihin. Moni voi olla sitä mieltä, että nyt ei olisi hyvä aika ostaa, mutta koska en itse ennustamiseen usko, niin ostan aina kun pystyn. Se onkin sitten toinen juttu, että kannattiko ostoksia tehdä ottaen huomioon se, että maaliskuun puolessa välissä on tulossa näillä näkymin viimeinen palkka vähään aikaan. Saattaa olla, että omat stressikertoimeni nousevat alhaisen kassan takia, mutta pian tuohonkin saadaan selvyys.

Nettovarallisuuteen huomioin kaiken omaisuuden, jonka arvon oletan vähintäänkin säilyvän. Sijoitusvarallisuudeksi olen laskenut vain oman pääomani osuuden sijoituksistani eli omaisuudesta jolla tavoittelen tuottoa.

tunnusluvut_2_2016

Edelliseen kuukauteen verrattuna netto- ja sijoitusvarallisuus kasvoivat hieman, mutta eläkekassa jatkoi suuntaa alaspäin. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, että eläkekassan riittoisuus on laskettu edellisen 12 kk kulujen keskiarvolla ja sijoitusvarallisuuden kasvu ei riittänyt paikkamaan nousseita kustannuksia.

yritystoiminta

Tammikuun lopussa kerroin tekeväni unelmista totta ja tämän myötä alkavani talouden personal traineriksi. Koska niin moni pyysi laittamaan kuulumisia tuolta saralta päätin lisätä yritystoiminnan osaksi kuukausikatsausta. Yksityiskohtaisempaa tarinaa on luonnollisesti tulossa sitä mukaa kun kirjoitettavaa kertyy.

Toistaiseksi kerrottavaa on valitettavan vähän, mutta ainakin vielä olen aikataulussa. Avasin talouden personal trainer toiminnan verkkosivut alkuviikosta, kuten olin suunnitellut. Sivujen viimeistely on vielä vaiheessa ja sisältöäkin minimaalisesti, mutta tärkeintä on se, että ne ovat auki ja edistystä tapahtuu. Asiakkaita on toistaiseksi kolme kappaletta ja he saavat itse päättää onko valmennus rahan arvoista. Tähän mennessä kaikki ovat olleet erittäin tyytyväisiä eli hyvältä näyttää. Maaliskuu kertoo sitten jo enemmän siitä miten toiminta lähtee kasvamaan vai lähteekö.

Urheiluvalmennuksien puolesta helmikuu oli myös mitä mainioin ja tuloja tuli reilut 1300 euroa. Kaikkea en kuitenkaan laita ihan oman aktiivisuuden ansioksi vaan mukana oli myös hyvää tuuria. Tai oli ja ei ollut – sain buukattua muutaman ylimääräisen keikan, mikä ei tule toistumaan joka kuukausi, mutta toisaalta jotain kautta sana oli levinnyt, koska juuri minut valittiin pitämään valmennukset.

YHTEENVETO

Kiirettä on viimeaikoina riittänyt yllin kyllin ja ehkä blogin päivitystahdistakin on voinut päätellä jotain. Ei ole ihan yksinkertaista aikatauluttaa täysiaikaista päivätyötä ja kahta sivutyötä mahtumaan samaan viikkoon. Vielä kun tähän yhdistetään pohdiskeleva luonne ja ehdottoman pakolliset 8,5 tunnin yöunet, niin alkaa olla soppa valmis.

Lisäsijoitusten tekeminen tuntui erittäin hienolta ja toi mukavaa vaihtelua sijoittamiseen, kun ei koko kuukautta tarvinnut vain seurata sivusta kurssien alamäkeä. Siitä saa virtaa jatkoon ja ensi kuussa on näillä näkymin luvassa taas hieman isompia peliliikkeitä. Näistä lisää siinä vaiheessa, kun on jotain mustaa valkoisella, mutta kannattaa joka tapauksessa pysyä kuulolla!

12 vastausta artikkeliin “Kuukausikatsaus 02 2016 – 193 815”

 1. Hei, taas sait positiivisen kuukauden, hieno juttu!

  Piti heti kurkata ne uudet sivusi, hyvältä näyttää. Voisi melkein tulla asiakkaaksi mutta pitää säästää 😉

  Itseäkin kyllä tuollainen yrittäjyys kiinnostaisi, mutta en kyllä ihan vielä uskaltaisi. Ehkä sitten kun omaisuutta on siinä 200k:n tuntumassa.

  1. Hah! Ilmeisesti google hoitanut homman äkkiä kotiin, jos nyt jo löysit sivuille.

   Mukava kuulla, että näytti hyvältä ja vinkkejä otetaan avosylin vastaan 😉

   1. Google tosiaan toimii 😀 halusin vain tulla onnittelemaan, on rohkeaa seurata unelmiaan!

 2. Miksi et laittaisi linkkiä täältä noille uusille sivuille, kun ne löytyvät helposti googlella? Voisit saada enemmän ja nopeammin asiakkaita.

  Ja sitten näistä kuukausikatsauksista sen verran, että lukijoille ne ovat lähes poikkeuksetta hyödyttömiä. Sen sijaan kirjoittajille, kuten sinulle ja minulle ne ovat kullan arvoisia. On vaikea kuvitella mitä hyötyä joku saa siitä, että näkee miten bloggaajalla menee, mutta ehkä joku osaa kertoa paremmin. Vähemmän näistä katsauksista saa irti kuin varsinaisista kirjoituksista.

  1. Olen kuukausikatsauksista eri mieltä TT:n kanssa. Uskon, että monet haluavat nimenomaan seurata miten joku muu käyttää rahaa ja etenee kohti tavoitteitaan. Tämä on juuri sitä tietoa, mitä blogit voivat tarjota ja kirjat ja muut perinteisemmät mediat eivät. Ainahan sitä voi kirjoitella ummet ja lammet siitä miten kannattaa säästää ja sijoittaa, mutta todellisuus on kuitenkin asia erikseen.

   1. Hyvä pointti! Tämä tosiaan taitaa olla sellainen julkaisumuoto mitä ei juuri muualla näe ja ehkä juuri siksi ihmiset näitä lukevat. Toki kaikille nämä eivät kelpaa ja mitä itse olen seuraillut, niin vähemmän lukijoita on kuukausikatsauksissa kuin varsinaisissa postauksissa.

  2. @TT Ehkäpä laitankin jossain välissä. Epäilys kuitenkin on, että lukijakunta tällä blogilla on melkoisen eri kuin talouden personal trainerilla asiakasryhmä ja hyöty jäisi aika minimaaliseksi. Joukkoon mahtuu tietysti monessa tilanteessa olevia ihmisiä. Etkö juuri vähän aikaa sitten varoitellut julkaisemasta omaa lättyä täällä?

   Kuukausikatsausten ensisijainen tarkoitus on tyydyttää uteliaisuuden nälkä. Siinä olet oikeassa, että ne eivät ehkä tarjoa samanlaista tietopläjäystä kuin muun tyyliset postaukset, mutta myös itse luen muiden kuukausikatsauksia ihan vain kuullakseni mitä on tapahtunut.

   1. älä vähättele blogin voimaa, itse ainakin kovasti aloin pohtimaan pitäisikö käyttää palveluksiasi. Oletan että olisi hyödyllistä käydä jonkun (joka ymmärtää jotain ja ei ole primäärisesti kauppaamassa oman pankin rahastoja) kanssa läpi oma tilanne ja saada uusia ajatuksia ja mahdollisesti uskallusta ottaa seuraavat askeleet.

   2. Kiitos palautteesta, kyse oli tosiaan vain arvauksesta, mutta voi hyvin olla, että olen ihan hakoteillä. Ehkäpä löytyisi vielä sen verran rohkeutta, että uskaltaisi tulla oikein virallisesti ulos kaapista.

    Ja asiakkaaksi mahtuu vielä hyvin 😉

 3. Olen myös sitä mieltä, että talousseurannat ovat mielenkiintoisia. Näkee miten toinen käyttää rahaa ja miten vähällä on (ehkä) mahdollisuus tulla toimeen. Näin minusta, vaikka kolmen teini-ikäisen äitinä perheemme pakollisetkin menot ovatkin ihan eri luokkaa.

  1. Talousseurannat ovat myös helppoa luettavaa, muutamaa numeroa vilkaisemalla voi jo ehkä saada jonkun vinkin omaan talouteen.

   Juuri tuo, että näkee millä rahalla joku muu hoitaa saman asian johon itsellä menee ehkä enemmän, voi saada aikaan uteliaisuutta ja ehkä jopa auttaa löytämään uuden edullisemman tavan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.