Sijoitusvarallisuuteni historia – uncensored!

Kuvasin lähtötilanteeni tämän blogin alkuaikoina melkoisen epätarkasti. Aikani rohkeutta kerättyäni olen tullut siihen tulokseen, että epämääräisyyteen on tehtävä muutos.

Sijoitussalkkunihistioriani alkaa varmaan 90-luvun lopusta. Tällöin minulla ei tietenkään ollut osaa eikä arpaa salkun sisältöön, mutta olen todella kiitollinen vanhemmilleni ja isovanhemmilleni siitä, että minulle ylipäänsä sellainen luotiin. Ajan kuluessa pienistä lahjoituksista kertyi salkkuun mukava pohjakassa.

Tarkempi data alkaa vuoden 2009 tammikuusta. Sen jälkeen matkalle on mahtunut melkoisen paljon nousuja ja laskuja, mutta onneksi kokonaisuutena suunta on ollut ylöspäin.

Varsinaisen sijoitussuunnitelman tein itselleni vasta aloittaessani kirjoittamaan tätä blogia ja sitä ennen salkkuun on ostettu yksittäisiä osakkeita lähinnä tuurilla. Merkittäviä tuloja minulla ei ole ollut ennen vuotta 2012, mutta pienistä tuloista säästäminen sekä osinkojen uudelleen sijoittaminen ja korkoa korolle ilmiö ovat tehneet taikojaan. Salkun sisältöön on kuulunut mm. Fortumia, Nokiaa, Sampoa ja Huhtamäkeä. Tarkemmalla sisällöllä ei ole oikeastaan enää mitään merkitystä, kun nykyinen strategiani painottuu lähes täysin indeksirahastoihin ja agressiiviseen säästämiseen.

 

Kuvaaja kertoo vain osakevarallisuuden osuuden, koska tarkasta nettovarallisuudesta ei valitettavasti ollut historiadataa saatavilla. Kuvaaja myös loppuu selvästi ennen nykypäivää, koska tuossa vaiheessa aloin hajauttamaan sijoituksia enemmän.

Nykytilanteesta saat parhaan kuvan katsomalla edellisen kolmannesvuosikatsauksen lopusta päivityksen netto- ja sijoitusvarallisuudesta.

Tervetuloa sisäpiiriin!

2 vastausta artikkeliin “Sijoitusvarallisuuteni historia – uncensored!”

  1. Wau! Hienot lukemat jo sulla. Kateeks käy, sillain positiivisesti. Ekat satatonnia jo melko lähellä sulla. Tollanen 60 000 tuottaa jo jotain vaikkei pääomaakaan lisäisi ja tietty aina parempi jos saa sinne vielä lisää laitettua. Onneks olkoon tähänastisesta!

    1. Kiitos! Kuvaaja loppuu jo vuoden 2012 loppuun, koska sen jälkeen aloin hajauttamaan sijoituksia enemmän ja en jaksanut pusertaa kaikkia samaan kuvioon. Tämän takia päivitin nykyisen nettovarallisuuden ja sijoitusvarallisuuden edellisen kolmannesvuosikatsauksen perään. Itseasiassa siis 100K on ohitettu jo jokin aika sitten.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.