Nettovarallisuus – 159 380 €

Myönnetään. Minä mokasin.

Muutama päivä sitten yritin purkaa sijoitusvarallisuuteni historiaa. Postaus jäi kuitenkin vajaaksi, koska se käsitteli lopulta pelkästään osakevarallisuutta. Syitä on kaksi:

 1. Olin laiska ja tein kuvion suoraan Kauppalehden omasalkkupalvelun datasta
 2. Omasta varallisuudesta puhuminen osoittautui yllättävän vaikeaksi, jopa nimimerkin suojassa

Mitähän naapuritkin ajattelevat? Olen Olin tässä mielessä aika perinteinen suomalainen. Väkisin alkaa mietityttämään mitähän muut ajattelevat. Vaikka varallisuutta on jo hieman kertynyt, silti aiheesta puhuminen tuntuu jotenkin kiusalliselta ja jopa häpeälliseltä.

AJATELKAA NAAPURIT MITÄ HALUATTE!

Haluan, että matkastani jää myös minulle totuuden kertova päiväkirja. Näin voin aina palata ajassa taaksepäin, kerrata virheeni ja korjata ne. Kinski tästä yrittikin jo vihjata, mutta eipä uponnut paksuun kallooni kerralla.

Nyt on aika korjata tuo edellinen postaus.

Tiliotteiden, verkkopankkien, rahastojen, sijoitusasuntojen, lainojen ja verovelkojen huomioimisen jälkeen alla on uusi graafi, joka kuvaa nettovarallisuuteni 1.5.2014 asti. Nyt totuus on selvästi lähempänä.

nettovarallisuus

Melko tasaista nousua on ollut vuoden 2012 puoleen väliin asti. Sen jälkeen aloin tekemään hieman enemmän töitä opiskelujen vähentyessä merkittävästi. Vuoden 2013 puolessa välissä sain täysipäiväisen työn ja sen lisäksi sivutoimisesti on tullut melko hyvin tuloja. Tämä näkyy merkittävänä nettovarallisuuden kehittymisenä. Lisäksi tuohon saumaan on osunut muutama hyvä ja ”taidolla” valittu osakesijoitus.

Sitten uusi formaatti kolmannesvuosikatsauksen lukujen seurantaan. Nettovarallisuus nätisti siistissä taulukossa päivämäärällä 1.5.2014.

nettovarallisuustaulukko

No niin, lukijat ja naapurit. Nyt todellakin olette sisäpiirissä!

10 vastausta artikkeliin “Nettovarallisuus – 159 380 €”

 1. Hienoa että ”uskallat” julkaista varallisuutesi! Tosin tulen kyllä heti kateelliseksi, olet kasvattanut varallisuuttasi melkein 60 000 euroa viimeisen 12 kk aikana??

  1. Pitää paikkansa, tosin kaikkea kunniaa en voi ottaa itselleni. Tästä summasta vain hieman alle 50 % on ansaitsemieni palkkatulojen ansiota. Noin 6K on sijoitusasuntojen lainojen lyhennyksiä ja loppu on puhdasta onnea eli pääasiassa suorien osakesijoitusten arvonnousua. Nykyhetkessä tarkasteltuna onnistuin jopa ajoittamaan myynnin erinomaisesti, vaikka strategiaani ei normaalisti myyminen kuulukaan.

 2. Kiitos tästä postauksesta! Aloin itsekin pohtia josko tohtisin päästää omat numeroni bittiavaruuteen.

  1. Itselläni ei ainakaan vielä ole huonoja kokemuksia, joten tällä hetkellä sanoisin go for it! Pahoittelut, että vastaus on kestänyt. Mielestäni vastasin jo aikaisemmin, mutta ilmeisesti en.

 3. Miten olet huomioinut eläköitymislaskelmassa sen, että omassa asunnossa kiinni oleva raha ei tuota kassavirtaa, vaan ainoastaan alentaa aiemmin maksetun pääoman kautta kuukausikuluja vuokraukseen nähden? Vaihtoehtohan on sitten myydä asunto ja siirtyä vuokralle, jos pääomalle saadun sijoitustuoton jälkeen manööveri vielä kannattaa.

  1. Kiitos kommentista! Olen tavoitteen määrittelyssä käyttänyt nimenomaan sijoitusvarallisuutta eli ainoastaan kassavirtaa tuottavia elementtejä. Nettovarallisuutta seuraan vain mielenkiinnosta ja tähän laskin asunnon mukaan, vaikka vielä mietin, että muutanko tuota ajattelua. Tästä tulossa postausta jahka kerkiän.

   Todennäköisesti kuukausikulut eivät tule alentumaan, ennen kuin asunto on kokonaan maksettu tai lyhennän yli suunnitelman. Sen jälkeen kulujen alentuminen on huomioitu mukavana turvamarginaalina.

   Vuokralle siirtyminen on varmasti yksi vaihtoehto, toinen vaihtoehto on myydä asunto, sijoittaa suurin osa rahoista ja ostaa uusi omistusasunto lainalla. Tämä täytyy sitten aikanaan laskea auki, että kumpi on parempi vaihtoehto, vai onko kenties fiksua jopa pitää alkuperäinen asunto.

 4. Onko siis asunto puoliksi sinun ja puoliksi puoliskon? Ovatko sijoitusasunnot sitten yksistään sinun?

 5. Olen tässä ”opiskellut” viime aikoina useasta blogista, miten muut tähtäävät taloudelliseen riippumattomuuteen. Olen luonut omaa strategiaa, laskenut tarvittavaa pääomaa jne. Itse ajattelen, että minun ei tarvitse päästä siihen tilanteeseen, jossa en koskaan söisi pääomaa. Tämä on henkilökohtainen näkemys ja valinta, joka sopii minun elämääni. Laskelmia tehdessäni olen myös huomannut, kuinka olen ”vahingossa” onnistunut luomaan jo lähes 100k€ nettovarallisuuden. Tämä johtuu siitä, että minusta tuli muutama vuosi sitten ikään kuin huomaamatta asuntosijoittaja, muuttaessani nykyisen kumppanini kanssa yhteen ja jättäessäni silloisen oman asunnon vuokralle. Lisäksi olen tähän asti ”sijoittanut” vain rahastoon pahan päivän varalle, mutta sekin on nyt n. 30% plussalla. Tästä on aika mukava aloittaa ”aktiivinen sijoitusura” päästäkseen tuohon tavoitteeseen, eli taloudelliseen riippumattomuuteen. 🙂 On hauskaa ollut huomata oma kehityskaari, tuhlarista säästäväiseksi/sijoittavaksi. Toki kulupuolta pitää vielä saada karsittua, että saa sijoitettua suurempia summia. 🙂

  1. Kiitos kommentista! Suhteellisen fiksusti kun elelee niin sitä tosiaan voi päätyä sijoittajaksi vähän kuin vahingossa. Veikkaisin, että moni miettii samassa tilanteessa, että jättäisi entisen asunnon vuokralle. Valitettavasti vain harva kuitenkin toteuttaa suunnitelman.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.