Tervetuloa!

Tarkkasilmäisimmät lukijat ovat jo ehkä huomanneet, että tämän päivän Taloussanomissa on julkaistu poikkeuksellisen mielenkiintoinen artikkeli henkilökohtaisen talouden hallinnasta.

Artikkelissa haastateltiin kahta aiheeseen erikoistunutta bloggaria. Sain ilokseni olla toinen haastateltavista, toinen on kuuluisa Saituri. Katso artikkeli tästä!

Tuolta onkin tullut mukavasti liikennettä blogiini, joten tässä lista muutamasta postauksesta joista uusien vieraiden kannattaa aloittaa blogiin tutustuminen:

 1. Tästä se kaikki alkoi
 2. Kuinka paljon rahaa tarvitaan, jotta voi jäädä eläkkeelle?
 3. Automaattinen säästäminen vol. 2
 4. Viimeisin katsaus nettovarallisuuteeni
Toivottavasti viihdytte blogini parissa!

17 vastausta artikkeliin “Tervetuloa!”

 1. Uskomattoman loistava blogi sinulla!
  Blogiasi lukiessa tulee tunne, että minäkin pystyn samaan, jos vain haluan, tosin ehkä hiukan pidempi aika pitää varata epävakaan elämäntilanteen takia. Mutta säästämisen osaan todenteolla! Olen osa-aikatyössä, sairastuin ammattitautiin, olen sairaslomalla niin kauan, että vakuutusyhtiö lähettää minut työkokeiluun tms., en saa enää palkkaa, elän asumistuella, sairaspäivärahalla ja elämänilolla. Siltikin, joka kuukausi säästän rahaa ja aika paljonkin tähän tilanteeseen nähden (kaksi-neljäsataa) ja verrattuna avopuolisooni, joka tekee pitkää päivää ja tienaa lähemmäs kolme tonnia. Yhteiset menot (ruoka, asuminen tms.) jaamme puoliksi, loput rahat menevät omiin laskuihin ja omiin huvituksiin. On jännä, miten eri asiat ovat eri ihmisille niin eritavalla erikoisen tärkeitä 🙂

  1. Mukava kuulla! Kertomasi lähtökohdat pakottavat varmasti säästämiseen tehokkaaseen toteuttamiseen. Todella mahtavasti saat kyllä säästettyä! Liiian usein kuulee ihmisten valittavan, kun isoistakaan tuloista ei jää mitään säästöön, mutta asia on juuri kuten totesit: eri asiat ovat eritavalla tärkeitä henkilöstä riippuen.

 2. Erinomainen tavoite, asiallinen ote toimintaan ja mukava lukukokemus blogin muodossa. Kiitos ja tsemiä!

 3. Hieno blogi.
  Tosin se mikä tässä pistää silmään on se,että miten me ollaan saatu aikaiseksi yhteiskunta jossa ihmiset mielummin ovat eläkkeellä kuin tekevät työtä.Eli järkevää puuhaa josta saisi rahaa ei löydy ihmisille.

  200 euroa kaverin polttareista on liikaa.Olisit sanonut ettei rahat riitä,ja antanut 50-100 euroa.

 4. Kehitettävää löytyy varmasti aina ja hienoa se olisi kun kaikki viihtyisivät töissä. Tällaisen ratkaisun aikaansaaminen onkin sitten toinen juttu.

  Itsellekin tuo 200 euroa tuntui paljolta, aktiviteeteista johtuen edullisemmalla ei kuitenkaan olisi voinut päästä. Summa ei ollut niin iso, että tapahtuma olisi sen takia kannattanut missata.

 5. miten seuraatte omia menojanne? Säästättekö kaikesta kuitit vai onko jotain automaattisempaa tapaa?

  1. Kyllä tuo on täysin automatisoitu eli käytössä vain verkkopankin kulujen seuranta. Tämä on riittävän tarkka ja meillä harvemmin tulee esim. ruokakaupasta ostettua mitään muuta kuin ruokaa. Jos kulut olisivat suuremmat saattaisin harkita jopa kuittien säästämistä tietyistä ostoista, mutta tällä hetkellä jäisi hyöty selvästi vaivaa pienemmäksi.

  2. heippa
   oletko itse askarrellut softa kikkareen joka lukee tilitapahtumat vai tarjoaako joku pankki moista valmiina? Saannenko udella mitä pankkia käytät/onko kikkaretta saatavilla?

   sakkuli

  3. Firman puolesta tulee kikkare. Itselläni on käytössä S-pankki ja Danske. Kulutilit ovat kaikki S-pankissa ja itse olen tykästynyt heidän tarjoamaansa kulujenseurantaan. Danskessakin kyllä hyvin samantyylinen olemassa, mutta siihen en ole juurikaan tutustunut. Muistaakseni myös OP:lla tarjolla oma vaihtoehto tähän, mutta siitä ei ole henkilökohtaisia kokemuksia.

 6. Terve Pohatalle! Bongasin blogisi Taloussanomien kautta. Mukava nähdä, että Herra Rahaviiksen hengenheimolaisia löytyy myös Suomesta. Oma blogini käsittelee myös vähän samaa aihetta, mutta vähemmän talouden ja enemmän muista näkökulmista. Seuraan jatkossa kirjoituksiasi suurella kiinnostuksella.

  1. Sieltähän se on inspiraatiota ammennettava. Täytyypä käydä tutustumassa blogiisi tarkemmin. Rationalisointi ainakin on tuttua puuhaa…

  1. Itselläni ei ole kokemuksia. Maailmalla tämänkaltaiset taitavat olla suosiossa, (Mint yms) ja ehdottomasti olisi hyödyllinen palvelu myös Suomessa. Näyttäisi sama pulju tarjoavan Balancionin lisäksi myös pikavippejä, ei tosin samassa paketissa. Tällä tuskin on merkitystä, mutta jostain syystä tuo hieman nostaa karvoja pystyyn. Tosin samaahan pankitkin tekevät, tarjoavat lainoja ja välineitä rahan seurantaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.