Kuukausikatsaus 6 2015 – 196 116 €

kuukausikatsaus-tulot-menot-varallisuus-tunnusluvut-minEläke on jälleen yhden kuunkierron lähempänä ja on aika tehdä katsaus kuukauden tapahtumiin. Jotta löydän perille ja tiedän mitä olen matkalla tehnyt, kerään joka kuukausi mustaa valkoiselle tuloista, menoista, varallisuudesta ja muista tapahtumista. Kuukausikatsaukset sisältävät vain henkilökohtaiset lukuni kahden hengen taloudessa.

 

Tulot, menot ja säästöprosentti 6 / 2015

 • Nettotulot 2003 €
 • Kustannukset 587 €
 • Säästöprosentti 70,7 %

TULOT & MENOT

Ansiotuloja kertyi 2003 euroa ja muita tuloja minulla ei ollut kuukauden aikana. Henkilökohtaisia sivutuloja minulla ei enää ole, vaan nämä kertyvät nykyisin yhden miehen osakeyhtiöni nimiin. Myöskään sijoitusasuntojen tuloja tai menoja ei ole huomioitu, koska kaikki tulot sitoutuvat käytännössä asuntoihin ja realisoituvat vasta kun asunnon myy tai kun velkavipu on huomattavasti nykyistä pienempi. Raportoin yrityksen tulot ja asuntojen laskennalliset tulot vasta vuoden lopussa.

Kustannukset_6_2015

Kustannuksissa ollaan kaikkien aikojen ennätyslukemissa ja pelkästään positiivisessa mielessä. Pitkäkestoisesta tilanteesta tuskin on kysymys, mutta olen yksinkertaisesti unohtanut tehdä ostoksia. Siihenkin tottuu enkä huomaa edes mitään puutteita elämänlaadussa! Käytännössä ainoa hankittu turhake sisältyi asumiskuluihin (väriaine, jolla uudistettiin jalkarahi). Täydellinen turhake-vapaa kuukausi jää vielä haaveeksi, mutta oikeaan suunta on oikea.

VARALLISUUS & TUNNUSLUVUT

Alla nykyinen varallisuustilanne ja vertailu edelliseen kuukauteen.

varatjavelat_6_2015

Aivan kaikkia ostoksia en sentään unohtanut tehdä, vaan sijoitukset lähtivät tililtä automaattisesti. Henkilökohtaisesti ostin rahastoja 1000 eurolla ja lisäksi yritykseni kautta 750 eurolla. Ostoksista huolimatta kuukausi oli melkoisen mollivoittoinen. Suurin laskennallinen tappio aiheutui sijoitusasunto numero 1. uudelleen arvostamisesta, joka varmaan olisi pitänyt tehdä jo aikaisemmin. Ehkäpä tuo tuli arvostettua liian optimistisesti alun alkaen (= lue tyhmä maksaa liikaa). Pörssikurssit sen sijaan heijastivat lähinnä sijoittajien lomille lompsimista ja todellisia ostomarkkinoita joutuu vielä odottamaan.

tunnusluvut_6_2015

Nettovarallisuuteen huomioin kaiken omaisuuden, jonka arvon oletan vähintäänkin säilyvän. Sijoitusvarallisuudeksi olen laskenut vain oman pääomani osuuden sijoituksistani eli omaisuudesta jolla tavoittelen tuottoa.

Pientä viilausta olen tehnyt tunnuslukuihin sitten viime kuun, jotta ne palvelisivat paremmin tavoitteeni jahtaamista. Luovuin stressiluvun käytöstä ja otin sen tilalle eläkekassan vuosina. Ainoa ero stressilukuun on se, että käytän laskennassa nettovarallisuuden sijasta sijoitusvarallisuutta.

MUUT TAPAHTUMAT

Hengähdystauko antaa odottaa itseään ja kiirettä on pitänyt. Valitettavasti tämä on heijastunut myös tarinoiden julkaisutahtiin – toisaalta luonnoksia on syntynyt senkin edestä, joten lisää Pohatan seikkailuja on siis luvassa!

 

6 vastausta artikkeliin “Kuukausikatsaus 6 2015 – 196 116 €”

 1. Hei,

  Kiitos blogista. Olen saanut Erilainen ote omaan talouteen-kirjasta sekä sinun blogistasi todella hyviä vinkkejä omaan talouden hoitoon/hallintaan, joka on kokenut melkoisen mullistuksen viimeisen vuoden aikana.

  Näitä talous/säästöblogeja seuranneena tämä sinun blogisi edustaa aika äärimmäistä päätyä säästämisen suhteen, sitten on näitä blogeja joissa toki säästetään paljon mutta välillä myös käytetään rahaa surutta humputteluun.

  Kiinnostaisi kuulla mitä ajattelet seuraavasta: Kun sinulla on 30v kaveriksi poikkeuksellisen hyvässä kunnossa talous ja näyttää siltä että pystyt eläköitymään 35 vuotiaana ja pystyt säästöjen turvin ylläpitämään nykyisen elintason. Miltä tuntuisi ajatus, että tekisit töitä esim. 40 vuotiaaksi ja eläköityisit sitten (tämäkin aika varhain verraten normaaliin eläköitymisaikaan)? Tämä toisi tietysti lisää pelivaraa ja mahdollistaisi loppuelämäksi hieman leveämmän elämäntyylin. Pystyisit esim matkustelemaan tjsp pientä luksusta, vai eikö tällainen kiinnosta? Onko vapaus todella ainut mitä kaipaat?:)

  1. Oikein mukava kuulla, että olet saanut jotain irti blogistani!

   Tuo on itseasiassa taistelu, jota käyn itseni kanssa lähes päivittäin. Vähitellen mieli on alkanut tekemään nähdä hieman maailmaa, kustannustehokkaasti tietenkin, mutta toisaalta takaraivossa on ajatus säästämisestä ja sijoittamisesta.

   En vielä ole saanut asiaan ratkaistua, toisaalta ei enää ole niin kovin pitkä aika, kun pystyn sijoitusten turvin kattamaan aivan minimikuluni, jolloin voisin henkisesti kyetä ”ylimääräistä” hieman tuhlaamaan. Toisaalta taas miksi odottaisi, kun töitä voi tehdä myöhemminkin.

   Vapaus ei ole ainut asia, mutta tällä hetkellä kuitenkin ehkä se tärkein. Aiheesta tulossa useampikin tarina, mutta kirjoittaminen on todella hidasta, kun ei aina voi olla varma omista ajatuksistaan ja ovatko ne vielä huomenna samat kuin tänään.

 2. Jos raportointia haluaisi vielä kehittää, siihen voisi lisätä pari tiedot siitä paljonko P.Ohatta söi emännän laskuun, ja paljonko oli varaston muutos? Ostetaanko vessapaperit, pesuaineet ja säilyvät ruoka-aineet vuodeksi kerrallaan jostain tosihalpakaupasta, jolloin 11 kuukautta vuodesta ne ei rasita laskelmia (vai kuuluuko ne emännän ruokalaskuun)?

  1. Aivan oikein tuo raportointi on kyllä hieman epätäydellistä. Kiehtova ajatus, mutta vaiva olisi suurempi kuin saamani hyöty. Eipä kauheasti tai ainakaan systemaattisesti tule varastoa kerättyä, joskus vähän reilummin ostoja jos sattuu edullisesti löytymään.

   Sitä on myös vaikea sanoa paljonko on tullut syötyä emännän piikkiin, varmaan aika reilusti, koska yhteiseltä tilitä on ruuat aina maksettu ja omalla lautasella on kyllä ollut enemmän tavaraa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.