www.pohatta.com

Hyvät lukijat! Tänään koittanut blogin historiassa uusi edistysaskel, kun siirryin oman domainin käyttöön. Enää ei tarvitse sormia rasittaa ja kirjoittaa selaimeen vanhaa blogspot-alkuista osoitetta, vaan nykyään perille pääsee osoitteella www.pohatta.com. 

Kuinka sitten sorruin tuhlaamaan tällaisiin huvituksiin? 

Järkisyitä voi olla vaikea hakea, ehkä oma domain tuo blogin kirjoittamiseen jonkinlaista ammattimaisuutta – no ainakin se on omasta mielestäni mageeta! 

Mitä tällainen hupi sitten maksaa? 

Oman domainin hinnaksi tuli 3 vuoden tilauksella noin. 8,57 euroa / vuosi. Suuresta kulusta ei siis ole kysymys, enkä usko eläkkeeni tähän kaatuvan. Kaiken lisäksi tämä menee firman piikkiin. 

Itse päädyin domainin tarjoajia vertaamalla sivustoon nimeltä Namecheap. Tämä vaikutti mielestäni luotettavimmalta ja hieman pidemmällä tähtäimellä hinta-laatusuhteeltaan mainiolta palveluntarjoajalta. Jos harkitset domainin hankkimista voit ostaa sen yllä olevan linkin kautta. Näin tuet myös minun blogiani. 

Nyt täytyy vain toivoa, että tarinoita riittää, koska tunnus on voimassa ainakin seuraavat kolme vuotta. 


4 vastausta artikkeliin “www.pohatta.com”

 1. Käytätkö vielä Bloggeria vai jotain muuta alustaa? Toi domain oli tosi halpa. Täytyy itsekin harkita oman hankkimista, mutta ehkä siihen kuluu vielä hetkisen aikaa. Itse olen kiinnostunut myös e-kaupan perustamisesta. Oletko sitä miettinyt?

  1. Kyllä vielä toistaiseksi on blogger käytössä, mutta olen harkinnut siirtymistä Wordpresiin. Saa nähdä missä vaiheessa jaksaa tuota tutkia tarkemmin. Näin saisi täysin vapaat kädet blogiin ja monipuoliset työkalut käyttöön. Lisäksi kaikki olisi omassa hallinnassa.

   On tuota e-kauppaakin tullut hieman mietittyä, paypalin kautta taitaisi onnistua suht kivuttomasti, jos tuotteita ei ole kovin suurta määrää. Tuolloin ei olisi mitään kuukausimaksuja, vain komissio myynnin perusteella. Varmasti muitakin ratkaisuja on, mutta hinnoista en niiden osalta osaa sanoa.

 2. Kyllähän oma domain tuo pientä lisäsäväystä siihen, että alkaa olla vakavasti otettava. Se kieliii ainakin jonkinlaisesta sitoutumisesta hommaan, erityisesti blogimaailmassa.

  Ei muuta kuin WP vain käyttöön ja sitten ulkoasu kuntoon, niin homma on siinä. WP:llä voikin sitten tehdä ihan kaikkea, jos ottaa käyttöön jaetun serverin paketin (eli wp.org, ei wp.com). Ongelmaksi voikin muodostua se, että ei malta pitää hommaa tarpeeksi yksinkertaisena. Pieni oppimiskäyrä alustassa on, että saa kustomoinnin kuntoon, mutta se on mielenkiintoinen prosessi jo itsessään.

  Mutta kyllä se sitten vaatii myös enemmän aikaa ja huolenpitoa. Jokaisessa ratkaisussa on tietysti monta puolta, mutta itsehostattu sisältö on ainakin taatusti omaa, eikä alistu jonkin toisen tahon käyttöehtojen alle.

  Onnea uudelle tielle.

  1. Kiitos! Juu nimenomaan .org niin jää kaikki omiin käsiin. Täytyy tuohon tutustua ja yrittää saada suhteellisen yksinkertainen toteutus aikaan ja varmaan vähän priorisoida, että ei käy juuri niin että menee homma liian monimutkaiseksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.