Ruokaostoksilla

Ensin alkuun on tunnustettava, että olen maailman surkein ruokakaupassa kävijä. Teen heräteostoksia enkä juuri suunnittele mitä ostan ja lopulta koriin päätyy kaikenlaista turhaa ja ravintoarvot jäävät hyvin vähäisiksi. Näin ainakin ennen.

Onni onnettomuudessa on ollut se, että käyn kaupassa melko harvoin ja vaikka korissa on turhaa tavaraa, on tavaraa kokonaisuudessaan melko vähän.

Olen kuitenkin pyrkinyt kehittymään niin ruuanlaitossa kuin sen ostamisessakin kun huomasin miten surkeita sapuskani ovat. Tosin rahaakin meni alle 3 euroa päivässä. Jatkossa tarkoitus on käyttää ruokaan enemmän rahaa, mutta fiksusti. Laadukasta ruokaa kohtuullisella hinnalla. Huolimatta viimeaikaisesta ruokasodasta osoite on yhä useimmiten Lidl.

Mikä sitten auttaa hillitsemään impulsseja kaupassa? Tähän on oikeastaan vain yksi vastaus – kauppalista. Toki vanhat kikat kuten maha täynnä ostoksille lähteminen auttavat, mutta lista on kuningas.

Ruokakaupassa käymisessä on kolme kultaista sääntöä:

 1. Tee lista ostettavista tavaroista
 2. Älä unohda listaa kotiin
 3. Älä osta mitään listan ulkopuolelta

Entisenä post it -lappu addiktina mietin usein, että on pakko olla parempi tapa pitää ostoslistaa. Paperinen lista unohtuu usein kotiin ja toisaalta jos paperi on mukana, niin kynää ei missään nimessä ole. Vaikka olisi niin silti lopputuloksena on usein suttuinen sekamelska.

Oma valintani ostoslistan pitämiseen on Evernote. Sovelluksen ilmaisversio on täysin riittävä omaan käyttöön ja se toimii jokaisella laitteella. Näin ollen kauppalista on aina mukana, kun kännykkä on mukana – käytännössä siis aina.

Erityisen hyvän kauppalistan sovelluksesta tekee se, että muistiinpanoja voi jakaa. Näin sekä minä että avopuolisoni voimme käyttää yhtä listaa kun käymme yhdessä kaupassa ja tiedämme mitkä tuotteet toinen on jo hakenut.

Tähän mennessä vain kerran kauppalistan yhtäaikainen muokkaaminen on aiheuttanut synkronointiongelmia, joten toimintavarmuuskin on melko hyvä.

Käytän ohjelmaa paljon muuhunkin muistiinpanojen tekemiseen ja se toimii oikein loistavasti myös to do -käytössä. Suosittelen kokeilemaan! Lataa tästä.

7 vastausta artikkeliin “Ruokaostoksilla”

 1. Jos haluaa halpaa ja terveellistä ruokaa, niin suosittelen kokeilemaan erilaisia soijatuotteita lihan korvikkeena! Ainakin Prismasta löytää useampia eri vaihtoehtoja.

  Itse kokeilin näitä reilu pari vuotta sitten, mutta silloin en niistä pitänyt ja ne jäivätkin ainoastaan kokeiluasteelle. Otin ne hiljattain uudelleen testiin ja nyt olenkin korvannut sian- ja naudanlihan lähes kokonaan soijalla. Varsinkaan jauhelihaa en nykyisin käytä laisinkaan. Soijan salaisuus piilee sen maustamisessa ja siinä hommassa ei kannata mausteista säästellä ja voimakkaita mausteita, kuten chiliä on hyvä laittaa joukkoon, että näihin saa riittävästi makua. Ensimmäinen kokeiluni kaatuikin juuri liian vähäiseen maustamiseen.

  1. Totta! Soija on kyllä melkoisen paljon edullisempaa ja sillä saa hyvin korvattua liharuokia. Itse en ole vielä luopunut lihasta, mutta välillä sentään tulee korvikkeena käytettyä soijaa. Avopuoliso lopetti lihan syömisen reilu vuosi sitten ja tuota kauttaa soijaa eksyy myös omalle lautaselleni aika ajoin. Voisi kyllä kokeilla tuota reilumpaa maustamista, koska tällä hetkellä liha maistuu vielä niin maukkaalle, että täydellistä soijaan vaihtoa en ole edes harkinnut.

 2. Tänään tuli käytyä liiterissä, loppusumma oli 60€. Tällä pitäisi kahden hengen pärjätä viikko taasen. Tuosta en kyllä aio enää pudottaa =D

   1. Juu, mietitään aina 3 eri ruokaa joita syödään sitten pitkin viikkoa. Perustuotteet ovat lähes samat viikosta toiseen, esim leipä, hedelmät ja vihannekset.

 3. Evernotea huomattavasti käytettävämpi on wunderlist, jonka saa koneelle ja puhelimeen ilmaiseksi. Käytettävyydestä puheenollen voisit laittaa tuon kommentointilinkin artikkelin alaosaan, jolloin luettua ei tarvitse palata ylös kommentoidakseen.

  1. Täytyypä tuota Wunderlistia kokeilla. Tosin eipä minun ole Evernotestakaan koskaan mitään tarvinnut maksaa vaan ilmaisversio on kattanut kaikki tarpeet ja enemmänkin. Mikä tekee mielestäsi Wunderlistista huomattavasti kätevämmän?

   Ilmeisesti viittaat kommentoinnissa etusivulle, koska varsinaisella postaus sivulla kommentoiti löytyy juurikin postauksen lopusta. Voisin yrittää viikonloppuna viritellä, kiitos vinkistä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.