Oikeus on tapahtunut

Pitkään sain jännittää, että kuinka käy työttömyyskorvausten kanssa. Jännittäminen päättyi vihdoin ja viimein kuluneella viikolla, kun päätös tuli julki. Onneksi se oli itselleni myönteinen. En ole yrittäjä enkä opiskelija, vaan työtön. Yritystoimintani on sivutoimista, koska se vie niin vähän aikaa. Päätös oli linjassa yrityksen kautta sijoittamisen järkevyyden kanssa. Myös opiskeluni katsottiin sivutoimisiksi työhistorian perusteella.

Huono puoli asiassa on se, että en valitettavasti ollut missään vaiheessa liittynyt työttömyyskassaan. Rikastuminen antaa siis vielä odottaa itseään, koska jopa omalla kustannustasollani hengissä pysyminen vain Kelan tuen turvin on erittäin kimuranttia. Työnhaku ei toistaiseksi ole tuottanut hedelmää, mutta tulkitsen lisääntyneen vapaa-ajan eläkesimulaatioksi.

Työttömäksi pääseminen ei ole ollut ainoa valoisa asia viime aikoina, koska myös mätkyt kilahtivat postilaatikosta: alle 4400 €!  Normaalisti tämä ei saisi aikaan ihmisissä riemunkiljahduksia, mutta koska alennusta tuli roimasti aikaisemmin laskemaani, niin tähän täytyy olla tyytyväinen. Onneksi nämä rahat on jo laitettu sivuun, koska muuten kassavirran kanssa voisi tulla ongelmia.

Tällä hetkellä eläke näyttää melko kaukaiselta haaveelta, mutta täytyy yrittää nauttia tarjoutuneesta eläkesimulaatiosta. Nykytilanne tosin taitaa olla lähempänä selviytymistaistelua kuin eläkettä.

Viime kuussa sain itseäni niskasta kiinni ja ruokakulut on nyt kerätty exceliin. Kuukauden keskiarvoksi tuli 2,81 € / päivä. Tästä lisää lähiaikoina.  

8 vastausta artikkeliin “Oikeus on tapahtunut”

 1. Onnittelut lisäveron odottamattomasta vähäisyydestä.
  Projektisi nimi on muuten varmastikin tehty lähinnä ajatuksen tasolle, sillä et kai suinkaan ajattele olevasi oikeasti eläkkeellä sen ikäisenä? Ehkä virallisesti (pitkäaikais)työttömänä työnhakijana, (ikuisuus)opiskelijana tai jotakin sellaista. Eläkkeeseen tarvitset enemmän ikää tai jonkun isomman terveysongelman.

 2. Onnittelut positiivisesta asenteestasi sekä siitä, että yritystoimintasi katsottiin sivutoimiseksi! Se kertoo jotain siitä, että nyky-Suomessakin voidaan jo suhtautua joustavasti yrittämiseen ja työntekoon. Voidaanko mielestäsi sanoa, että viranomaiset ymmärtävät työelämässä olevan tätä nykyä muitakin kuin mustavalkoisia joko/tai / töissä/työtön -vaihtoehtoja?

  1. Kiitos! Kyllä se siltä kovasti näyttäisi, mikä on oikein hyvä, koska työelämästä löytyy tällä hetkellä jo monia muita vaihtoehtoja. Jäykähköähän viranomaistoiminta taitaa edelleen olla, mutta suunta ainakin on oikea.

 3. Hienoa! Mähän olin vähän skeptinen sen opiskelijastatuksen takia, mutta tosi kiva, kun tuli myönteinen päätös!

  Ymmärrykseni mukaan sulla menee nyt noin 200 €/kk ”miinukselle”, kun jättää varsinaisen sijoittamisen ja säästämisen tauolle, ja hoitaa vain asuntolainan ja muut, varsinaiset menot? Eli jo olemassaolevien säästöjesi varassa pystyt kyllä jokseenkin pitämään kustannustasostasi edelleen hetkellisesti kiinni, mutta säästöille pitää pikkasen mennä ja sijoituksiin tulee taukoa? Toivottavasti tilanne ei jatku kovin kauaa, vaan saat työtä ja pääset jatkamaan eläkesuunnitelmiesi toteutusta.

  Ruokakulut on samat kuin mulla, tammikuu-kesäkuu keskiarvoni oli 84,77 €/kk. Jatkoa odotellen. 🙂

  1. Jep, suurin piirtein noin eli hieman menen miinuksella koko ajan. Sijoittaminen on tauolla, mikä ei ole lainkaan hyvä juttu.

   Sun sapuskat on kyllä melkoisen paljon parempia kuin mun tuolla rahallla. Varsinkin se omatekoinen leipä on sellainen juttu mitä kokeilen jossain vaiheessa, kun inspiraatio iskee.

  2. Heh, olette kyllä aika sissejä kun jaksatte ruoasta noin pihistellä. Itsellänihän menee helposti se 200€/kk ruokaan. Toisaalta syönkin kyllä paljon proteiinia ruokavaliossani, tässä esimerkkipäivä:

   Aamupala-kuppi kahvia, 2 kananmunaa, puurolautanen mehukeitolla.

   1. välipala- 2,5dl itsetehtyä smoothieta sisältäen rahkaa, jugurttia, mangoa, banaania, maitoa, mansikkaa

   lounas-kananrintafilettä kastikkeessa, tattaria, maitoa

   2. välipala-sama kuin yllä

   palautusjuoma salin jälkeen sisältäen 4dl maitoa ja 1dl proteiinijauhetta

   illallinen-samaa kuin lounas

   iltapala-2kpl lidlin proteiinileipäpalaa, 2,5dl maitoa

   Jos söisi pelkästään tällaista ruokaa niin laskuni olisi tuskin tuota 200€ kuussa. Sudenkuopat ovatkin viikonloput kun tulee syötyä sipsejä, pitsaa ja limua.

 4. 3 henkinen perhe missä nuorin vaippaikäinen. Ruokaan ja elintarvikkeisiin (saippuat, wc-paperit, yms.) menee 600e/kk. Olettaisin tuon olevan aika normaali.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.