Kuukausikatsaus 02 2019 – 313K

kuukausikatsaus-tulot-menot-varallisuus-tunnusluvut-min2

Eläke on jälleen yhden kuunkierron lähempänä ja on aika tehdä katsaus kuukauden tapahtumiin. Jotta löydän perille ja tiedän mitä olen matkalla tehnyt, kerään joka kuukausi mustaa valkoiselle tuloista, menoista, varallisuudesta ja muista tapahtumista. Kuukausikatsauksen alussa on kerrottu tarkemmin ilmoittamistani luvuista. Tällä hetkellä kuukausikatsaukset sisältävät henkilökohtaiset lukuni kahden hengen ja yhden koiran taloudessa.

Tulot, menot ja säästöprosentti:

 • Nettotulot 0 €
 • Kustannukset 491 €
 • Säästöprosentti  – xx %

TULOT & MENOT

Kuukauden aikana ei kertynyt ansiotuloja, osinkotuloja tai ETF:ien jakamia tuottoja. Taitaa olla ensimmäinen kerta, kun en ansainnut kuun aikana senttiäkään.

Menoissa ei tapahtunut kuukauden aikana juuri mitään ja luvut ovat hyvin saman tyyliset kuin lähikuukausina. Käytännössä kaikki aika on mennyt opiskeluun ja taas tuli hommattua pari kurssia lisää.

Kuukauden kulutuksen lisäksi seuraan edellisten 12 kuukauden kulujen liukuvaa keskiarvoa. Näin muistan kiinnittää siihen huomiota muutenkin kuin kerran vuodessa. Keskimääräinen kulutus antaa parhaan kuvan siitä, että kuinka suuren eläkekassan tarvitsen. (Edellisessä kuussa oli graafin loppupäässä virhe, mutta nyt oikeat luvut)

Muuta:

 • Asuntolainasta lasken kuluksi sekä lyhennyksen että korot
 • Autoa minun on mahdollista käyttää polttoaineen hinnalla, mutta omaa en omista
 • Raportoin oman osuuteni kuluista kahden hengen taloudessa, joten jotkut kategoriat näyttävät omalta osaltani pyöreätä nollaa
 • Työaika kuluvana kuukautena 0 %

VARALLISUUS & TUNNUSLUVUT

Alla nykyinen varallisuustilanne ja vertailu edelliseen kuukauteen.

Kuukauden aikana tein pienen täydennyksen rahastoihin tasapainottaen samalla sisältöä. Sivumotivaationa oli se, että halusin nähdä rahastot ensi kertaa kuusinumeroisena. Myönnän oman turhamaisuuteni.

Lisäksi lotto näyttäisi osuneen kohdalle ja tällä hetkellä pääoma on karvan yli aikanaan tekemäni 5K sijoituksen. Kuukauden aikana ruuvasin myös yrityksen sijoituksia. Myin rahastot ja tilalle on tulossa kassavirtaa tuottavia papereita. Kassan kanssa on ollut hieman haasteita, kun tuloja ei juurikaan ole. Tosin eivät menotkaan päätä huimaa. Tilille jätin sen verran, että saan nostettua edullisimmat osingot pois.

Nettovarallisuuteen huomioin kaiken omaisuuden, jonka arvon oletan vähintäänkin säilyvän. Sijoitusvarallisuudesta olen vähentänyt käteisen, oman asunnon ja asuntooni liittyvän velan. Sijoituksissa ei ole lainkaan velkavipua käytössä.

Eläkekassa vuosina on laskettu jakamalla sijoitusvarallisuus edellisen 12 kuukauden kulujen keskiarvolla. Se kuvaa hyvin yksinkertaistettuna sitä, kuinka monta vuotta pystyisin elämään nykyisellä eläkekassallani.

Edelliseen kuukauteen verrattuna on nähtävissä muutosta markkinoiden rytmissä sekä kustannusten keskiarvon pienentymisen vaikutus eläkekassan riittoisuuteen.

LOPUKSI

Voisi kuvitella, että sapattivapaa on pelkkää aurinkoa ja auvoisia ajatuksia. Pääosin näin onkin ja päälle vielä lintujen viserrystä. Silti alan vähitellen huomaamaan myös sen toisen puolen. Mieli on mielenkiintoinen vaeltaessaan sinne missä keho ei ole. Mutta tämä ajatus saa vielä hetken hautua ennen kuin löytää tiensä blogini arkistoon.

Kuulisin mielelläni mielipiteesi artikkelista esimerkiksi kommenttien kautta. Mikäli koit artikkelin hyödylliseksi, ilahtuisin jos autat jakamalla sen eteenpäin. Paras tapa saada tieto uusista artikkeleista on liittyä sisäpiiriin. Voit tykätä sivustani P.Ohatta myös Facebookissa ja Twitteristä löydät minut nimimerkillä @RahaPohatta.

2 vastausta artikkeliin “Kuukausikatsaus 02 2019 – 313K”

 1. Edullisimpien osinkojen nostamisesta yrityksestä.
  Itse otan palkkaa vuodessa n. 15 000 eur, joten veroprosentti 0.5%.
  Osinkoja en osta vaan ostan mieluummin lisää osinkopapereita firman salkkuun. Osinkojen noston veroprosentti on haaskausta , jos muuten ansiotuloina tavoite maksaa n. 0% veroja. Pitkällä tahtäimellä nostan sis mieluummin nollaprosentilla ansiotuloa kuin ”raskaalla” osinkoverolla 😋 Sopisiko sinunkin strategiaan, jos menot per kk ovat noin pienet? Toki voitoista verottaja haluaa aina osansa, jos yrityksen tulos jää voitolle.

  1. Ehdottomasti sopisi ja on tuota ajatusta tullut pyöriteltyä, mutta…
   – Tällä hetkellä yrityksen sijoitukset kuuluvat tvl piiriin
   – Yrityksen pääoma kovin pieni
   – En ole vielä nähnyt mieltä pumpata kaikkea omaisuuttaa yritykseen ja muuttaa sitä sijoitusyritykseksi

   Mutta ehdottomasti nousi taas tämä ajatus hautumaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.