Kuukausikatsaus 10 2018 – 308K

kuukausikatsaus-tulot-menot-varallisuus-tunnusluvut-min2Eläke on jälleen yhden kuunkierron lähempänä ja on aika tehdä katsaus kuukauden tapahtumiin. Jotta löydän perille ja tiedän mitä olen matkalla tehnyt, kerään joka kuukausi mustaa valkoiselle tuloista, menoista, varallisuudesta ja muista tapahtumista. Kuukausikatsauksen alussa on kerrottu tarkemmin ilmoittamistani luvuista. Tällä hetkellä kuukausikatsaukset sisältävät henkilökohtaiset lukuni kahden hengen ja yhden koiran taloudessa.

Tulot, menot ja säästöprosentti:

 • Nettotulot 2 070 €
 • Kustannukset 585 €
 • Säästöprosentti  72 %

TULOT & MENOT

Kuukauden aikana ansiotuloja kertyi 1 914 euroa ja osinkotuloja tai ETF:ien jakamia tuottoja kilahti tilille 156 euroa. Muita tuloja ei ollut. Pääomatulot ovat joko ennakonpidätysten jälkeisiä, lähdeverojen jälkeisiä tai sellaisia, joista Suomen verottaja ei vielä ole vienyt osuuttaan.

Menoissa ruuvin kiristäminen jatkui ja näin jälkikäteen voisi todeta, että eipä tullut tehtyä yhtään mitään. Tai no — söin kyllä kuin sika.

kuukausikatsaus-menot-2018-10

 

Kuukauden kulutuksen lisäksi seuraan edellisten 12 kuukauden kulujen liukuvaa keskiarvoa. Näin muistan kiinnittää siihen huomiota muutenkin kuin kerran vuodessa. Keskimääräinen kulutus antaa parhaan kuvan siitä, että kuinka suuren eläkekassan tarvitsen.

kuukausikatsaus-menot-12kk-2018-10

Muuta:

 • Asuntolainasta lasken kuluksi sekä lyhennyksen että korot
 • Nautin joka päivä lounaan muiden tarjoilemana, mikä näkyy ravintolakuluissa
 • Autoa minun on mahdollista käyttää polttoaineen hinnalla, mutta omaa en omista
 • Raportoin oman osuuteni kuluista kahden hengen taloudessa, joten jotkut kategoriat näyttävät omalta osaltani pyöreätä nollaa
 • Työaika kuluvana kuukautena -50 %

VARALLISUUS & TUNNUSLUVUT

Alla nykyinen varallisuustilanne ja vertailu edelliseen kuukauteen.

kuukausikatsaus-varat-ja-velat-2018-10

Kuukauden aikana en tehnyt mitään, joten kaikki muutokset johtuivat markkinoista.

Nettovarallisuuteen huomioin kaiken omaisuuden, jonka arvon oletan vähintäänkin säilyvän. Sijoitusvarallisuudesta olen vähentänyt käteisen, oman asunnon ja asuntooni liittyvän velan. Sijoituksissa ei ole lainkaan velkavipua käytössä.

Eläkekassa vuosina on laskettu jakamalla sijoitusvarallisuus edellisen 12 kuukauden kulujen keskiarvolla. Se kuvaa hyvin yksinkertaistettuna sitä, kuinka monta vuotta pystyisin elämään nykyisellä eläkekassallani.

kuukausikatsaus-tunnusluvut-2018-10

Edelliseen kuukauteen verrattuna on nähtävissä mollivoittoista markkinaa, mutta menojen pudotessa tällä ei ole ollut vaikutusta eläkekassan riittoisuuteen.

LOPUKSI

Kuluissa olen kiristänyt ruuvia ihan tarkoituksella ja suhteellisen dramaattisiakin muutoksia tein kuukauden aikana.

Yksityiskohtia on tulossa, jahka saan puettua ne sanoiksi ja tekstiksi.

Kuulisin mielelläni mielipiteesi artikkelista esimerkiksi kommenttien kautta. Mikäli koit artikkelin hyödylliseksi, ilahtuisin jos autat jakamalla sen eteenpäin ja tykkäät sivustani P.Ohatta myös Facebookissa. Twitteristä löydät minut kätevästi nimimerkillä @RahaPohatta. Voit myös tilata tulevat artikkelit sähköpostiisi liittymällä sisäpiiriin.

8 vastausta artikkeliin “Kuukausikatsaus 10 2018 – 308K”

 1. Aivan käsittämättömän alas olet saanut kulut puristettua! Itsellä pelkkä asuntolainan kuukausilyhennys ja asuntolainan korot vastaavat kokonaissummaa.

  Ilmeisesti puolison osuuteen kuuluu vastike ja sähkö, koska näistä ei kertynyt ollenkaan kuluja?

 2. Kyllä nämä päälle 70% säästöasteet on aina hurjia. Lapsiperheen ruokamenot kun helposti ylittää reilusti tuon koko kk-kulutuksen. Toki sinulla tässä mukana vain oma osuutesi kokonaismenoista, mutta kuitenkin. Mielenkiinnolla jään odottamaan yksityiskohtia, millä keinoin säästöruuvia on pari kierrosta lisää käännetty.

  1. Ei noita itselläkään kovin usein tule vastaan. Joskus sattuu vahingossa lipsahtamaan. Kyllä neljällä hengellä pääsee helposti noihin lukuihin jo pelkissä ruokamenoissa.

  1. No puolessa välissä ainakin. Enkä nyt tiedä kuinka paljon tuosta tavoitteesta on oikeasti enää jäljellä. Mutta mennään tällä brändillä nyt toistaiseksi.

   Ehdottomasti tuo on hyvä kirjoitus. Luin sen aikanaan jo tuoreeltaan. Tosin jo hieman aikaisemmin päädyin samaan lopputulokseen, että tavoitteena taloudellinen riippumattomuus ei ole kovin kummoinen.

   1. Niin ei taloudellinen riippumattomuuskaan ole tavoitteena häävi, mitä tuo sitten tarkoittaakaan, mikäli henkilö ei koe sen kuin pakolliseksi asiaksi. Reitti ei ole mieluisa mutta ajatus siittä mitä sen jälkeen seuraa ajaneeko lienee sitten ihmisen sanoista tekoihin. Miten sitten tavoitteelle itse kullakin käy on lienee toinen arvoitus?

    Periaatteessahan ennen ihminen eli saavutettua tavoitetta. Nykyihminen koittaa saavuttaa tavoitetta. Meiän kaikkiein periaatteessa pitäisi elää jo siinä tavoitteessa. Mutta näinähän varmaan suurimmaksi osaksi onkin mutta jotkut suuret määreet vain paiskoo sen tunteen jonnekin männikköön.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.