3K – tarvitseeko sanoa muuta?

Työttömyys oli juuri mitä kaipasin, koska pääsin nauttimaan vapaa-ajastani, simuloimaan eläkepäiviäni ja toteuttamaan itseäni. Nyt työttömyys on kuitenkin ainakin hetkeksi taakse jäänyttä elämää, koska joulukuussa aloitin uudessa työpaikassa.

Viime vuoden huhtikuussa huutelin isoon ääneen ottavani lopputilin silloisesta työpaikastani. Kaikki ei mennyt aivan kuten suunnittelin, mutta työt joka tapauksessa loppuivat. Listasin tuolloin myös asioita joita halusin saada aikaiseksi sinä aikana, kun päivätyö ei vie jokaista minuuttiani:

 1. Tehdä keskeneräisen tutkintoni valmiiksi.
 2. Opiskella jonkin ohjelmointikielen perusteet.
 3. Kehittää sivutoimista yrittäjyyttä pidemmälle/keksiä uusia tulonlähteitä

Näihin tavoitteisiin peilattuna työttömyys sujui suorastaan yli odotusten, koska poimin liiketalouden tradenomin paperit kouraan joulukuun lopussa 2014, ohjelmoinnista tutustuin useampaankin kieleen ja lisäksi sivutuloja tuli viime vuonna ennätysmäärä. Suurin osa sivutuloista tosin jää yrityksen varallisuudeksi, mutta tästä lisää kunhan saan tehtyä yhteenvedon vuodelta 2014. Edellä mainittujen lisäksi starttasi viime vuonna vielä yksi uusi lisätuloprojekti, jonka kohtalo ratkeaa tämän vuoden aikana.

Työttömyyden aikana pääsin eroon pahimmasta itseni toteuttamisen vimmasta ja aivan loppuvuodesta keskityin täysillä uuden työn löytämiseen. Olin jo jopa valmis tinkimään työn laadusta ja palkasta, jotta eläkkeen tavoittelu ei muuttuisi täysin mahdottomaksi. Välillä näytti jo siltä, että minua ei kelpuuteta yhteenkään työhön, mutta sitten tähdet loksahtivat kohdalleen ja sopiva paikka löytyi.

Aloitin joulukuussa uuden työn ja työ on itseasiassa hyvin lähellä tämän hetkistä unelmapäivätyöpaikkaani. Työ on suhteellisen mielenkiintoista ja palkka alkaa ensimmäistä kertaa elämässäni kolmosella. Tuosta vähennetään vielä lounasetu, niin silti käteen jää huomattavasti enemmän kuin työttömänä. Lisäksi ravintopuoleen tuli selkeä parannus.

Jos ihan tarkkoja ollaan, niin varsinainen palkka on karvan alle 3K, mutta lounasetu tulee palkan lisäksi jolloin päästään rajan yli. Laskin lounasedun kustannukseksi vain ennakonpidätyksen ja tämä on myös ainoa syy miksi lounasedun otin.

Ainoa huono asia uudessa työssä on, että se kestää vain helmikuun loppuun asti.

10 vastausta artikkeliin “3K – tarvitseeko sanoa muuta?”

 1. Onnittelut!

  Kyllä vakituinen työ luo vakautta omaan talouteen ja silloin uskaltaa ottaa isompia riskejä sivutuloja tuovan bisneksen kanssa. Olen monesti kuullut ja nähnyt kaverini olevan töissä sijaisena tai määräaikaisena, minkä aikana taidot ovat osoittautuneet sopivaksi ja töitä on riittänyt pidemmäksikin aikaa. Toivottavasti käy tässäkin tapauksessa näin 🙂

  1. Kiitos! Kyllä tässä ainakin on kova tsemppi päällä, että näin kävisi, mutta ei taida kovin helppoa olla vakituisen paikan saaminen varsinkin kun oma työura on vielä melkolailla alkutaipaleella.

 2. Olisi mielenkiintoista lukea lisää sivubisneksestäsi. Kuinka keksit idean siihen? Kuinka laitoit firman pystyyn? Kuinka hankit asiakkaita? Kuinka paljon olet sillä tienannut? Tämä kiinnostaisi varmasti muitakin, koska tulojen lisääminen päivätyön lisäksi ei todellakaan ole mitenkään yksinkertaista.

  P.S. Mihin ajattelit käyttää softataitojasi?

  1. Laitetaan postaus hautumaan!

   Toistaiseksi käyttöä on ollut lähinnä nettisivujen tekemisessä ja mm. olen tehnyt sivubisnekseni ja parin kaverin verkkosivut. Tulevaisuudessa haaveena olisi tehdä tälle blogille uudet sivut omalle WP pohjalle. Lisäksi excelin VBA osaamiselle on ollut käyttöä päivätöissä ja entiselle työnantajallekin tuli naputeltua yksi sovellus. Se mitä teen niillä jatkossa on kyllä täysi arvoitus!

  2. Jos päätät tehdä artikkelin sivubisneksestäsi, olisi mukava saada melko yksityiskohtainen tarina miten onnistuit siinä. Itse olen yrittänyt googletella tämän tyyppisiä tapauksia, mutta en ole löytänyt yhtään kunnollista. Kaikista hyödyttömimpiä ovat juuri ”…keksi mahtava tuote…tee kovaa duunia…mainosta, mainosta…”. Tuollaisista ei ole mitään hyötyä. Ymmärrän kyllä että haluat suojella omaa identiteettiäsi, mutta mahdollisimman tarkka tarina olisi parhain, koska sitä voi yrittää toistaa/muokata omiin tarpeisiin.

  3. Katsotaan mitä saan aikaiseksi. Jonkinlainen kompromissi on yksityisyyden ja tiedon suhteen luvassa. En tiedä kuinka paljon oma tarinani ketään auttaa, mutta ehkäpä siitä jonkinlaisia ajatuksia voisi saada….

 3. Hei, miten työkkäri on hyväksynyt sinun sivubisneksesi työttömyyden aikana? Onko sinulla YEL-Vakuutus? Itsellä on pieni tmi sivubisneksenä ja olen miettinyt, että mitenköhän käy jos oma palkkatyö loppuisi. Voi olla tiukassa saada työttömyyskorvausta. oma tmi on niin pieni, että en tulisi sillä mitenkään toimeen. O

  1. Minulla kävi hyvin ja sain positiivisen päätöksen työttömyyskorvauksista. YEL -vakuutusta ei ole ollut vähään aikaan, mutta tämä oli yksi syy miksi vaihdoin sivubisnekseni osakeyhtiöksi. Käsitykseni mukaan toiminimessä voi joutua YEL -velvolliseksi yrityksen tuloksen perusteella, kun osakeyhtiössä käytetään laskennallista ajakäyttöön perustuvaa työtuloa. Jos YEL on olemassa, niin ei ole tietääkseni ole mitään jakoa työttömyyskorvauksiin.

   Kirjoittelinkin tuosta päätöksestä joskus:

   http://www.pohatta.com/2014/11/oikeus-on-tapahtunut.html

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.