Tästä se kaikki alkoi

Money money money… Näin lähtee päiväni käyntiin, kun herätyskelloni soittaa Diilin tunnarin.

Yllättäen olen aina pitänyt rahasta. Sydäntäni särkee, jos elinkustannukseni ovat suuremmat kuin rahasäkki, jonka kuukausittain kotiini kannan. En ole elämäni aikana ollut erityisen tuhlaavainen, mutta en myöskään äärimmäisen säästäväinen. Äärimmäisyys riippuu tietenkin paljon siitä mihin verrataan.

Viime aikoina olen törmännyt amerikkalaiseen hulluuteen hyvinkin varhaisen eläkkeen muodossa. Pikkuhiljaa on sisälläni kehittynyt ajatus siitä, että onko tuo sittenkään hulluutta. Olisiko keskipalkkaisen ihmisen mahdollista jäädä Suomessa eläkkeelle jo 35-vuoden iässä?

Minä uskon, että on. Blogissani tulen kertomaan, että miten sen teen. Sivun oikeassa ylälaidassa on laskuri, joka kertoo tarkan ajan milloin eläkkeeni koittaa. Matkaa on siis vielä taitettavana.

Ajatus varhaisesta eläkkeestä on loppujen lopuksi hyvin yksinkertainen, mutta niin kiehtova. Säästä enemmän, kuin tuhlaat. Esimerkiksi säästämällä 65 % nettotuloista voisi eläkkeelle jäädä noin 10,5 vuoden päästä. Tähän yksinkertaiseen ajatukseen palaan tulevissa kirjoituksissani.

Tässä on linkki artikkeliin, mistä tämä ajatus ja blogi ovat saaneet alkunsa. Ehkäpä se sytyttää kipinän myös muille.

The Shockingly Simple Math Behind Early Retirement

Kirjoittaja on Mr. Money Mustache, joka blogin mukaan on jäänyt eläkkeelle jo aikoja sitten noin 30-vuotiaana. Täytyy tunnustaa heti kättelyssä, että kyseisellä blogilla olen viettänyt useita hetkiä tuon mainitun artikkelin lukemisen jälkeen.

Aion taistella, jotta tavoitteeni toteutuu. Nyt tavoite on julki. Tästä lähtien elämäni ei enää ole entisensä.

11 vastausta artikkeliin “Tästä se kaikki alkoi”

  1. Tarkka goal on 31.12.2022, sinne on myös tuo yläreunan laskuri on säädetty laskemaan. Kriteerinä on, että vuotuiset passiiviset tulot ylittävät menot. Tarkan euromääräisen summan laskemisesta julkaisen piakkoin postauksen. Kyllähän tämä aikataulu on melko tiivis, mutta ei suinkaan mahdoton. Yritän vielä muutaman vuoden viivytellä ennen kuin olen sinun tilanteessasi, mikä helpottaa säästämistä. Täytyypä ottaa blogistasi säästövinkit talteen!

  2. joo säästövinkit talteen vaan. pakko vielä kommentoida että mun tilanteessa säästäminen ei kyllä helppoa ole. tai siis ainakaan semmoinen säästäminen että mun omista tuloista paljoakaan talteen jäisi. vuorottelukorvaus kun ei ole kuin reilu tonni.. vaimon äityisrahalla ehkä sitten jonkun verran lainaa maksellaan kuitenkin.

  3. Voin vain kuvitella. Itselläni ei tällä aikataululla ole mitään mahdollisuuksia vuorotteluvapaalle, vaikka perheen kanssa vietetty aika on sitä kaikkein arvokkainta. Jo pelkkä lapsikin vaikeuttaa säästämistä, mutta ei ehkä niin paljon kuin yleisesti kuvitellaan. Tätä pyrin siis lykkäämään muutamalla vuodella. Tilanteesi on kuitenkin erittäin mielenkiintoinen, koska pienet tulot pakottavat karsimaan menot minimiin. Kun palkkasi lähtee jälleen juoksemaan, on mahdollista saavutta kerta heitolla erinomainen säästöprosentti, edellyttäen tietenkin, että menot pystyy yhä säilyttämään minimissä.

  4. Bloggaajan itselleen asettama tavoite on todella, todella haastava. Veikkaan hänelle suurimmaksi haasteeksi muodostuvan noina tulevina 3334 päivänä tavoitteen pitämisen mielessä. Niin moni asia kun voi saada pään sekaisin, ihmissuhteet sekä ehkä suvunkin jatkaminen niistä ”vakavimmat”. 😉

    1. Olet varmastikin oikeassa. Kyllähän sitä aina kaikkia houkutuksia ja solmuja on olemassa. Varsinkin suvun jatkamista täytyy kyllä yrittää lykätä vielä reilusti eteenpäin.

  5. Hyvä, juuri näin. Toivottavasti pääset tavoitteeseesi. Itse ainakin mielenkiinnolla jään seuraamaan. Olet varmasti Tim Ferrisisi lukenut, mutta jos se on jostain syystä päässyt jäämään tsekkaa ihmeessä 4 Hour Work Week. Tai Chris Guillebeaun $100 Start-up ja The Art of Non-Conformity. Niistä sain ideoita ja käytännön vinkkejä ainakin itse.

    1. Mukava kuulla, että kiinnostusta riittää ja kiitokset vinkeistä! Ensimmäinen on kyllä koluttu läpi, mutta täytyypä tutustua kahteen jälkimmäiseen. Hyvät ideat ovat aina tervetulleita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.